Η ανθρωπινη σεξουαλικοτητα στο μικροσκοπιο των ειδικων...

00:01 25/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Μέχρι πότε διαρκεί η σεξουαλική ζωή και πόσο μπορεί να παραταθεί; Είναι δυνατή σήμερα η δημιουργία γεννητικών οργάνων ...
στο εργαστήριο; Είναι η απιστία προϋπόθεση για έναν υγιή γάμο; Είναι η σεξουαλική κρίση αποτέλεσμα της πολιτικής κρίσης; Τα ερωτήματα αυτά είναι μερικά μόνο από εκείνα που θα τεθούν... επί τάπητος από έγκριτους Έλληνες και αλλοδαπούς, στο πλαίσιο του 2ου Μεσογειακού Συνεδρίου για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα και Αναπαραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον ερχόμενο Απρίλιο.

«Η ανθρώπινη φύση είναι φτιαγμένη από υλικά που όσο ανάγκη έχουν τον λόγο και την επιστημονική περιέργεια, άλλο τόσο έχουν ανάγκη την περιπέτεια και τον μύθο των αισθήσεων, που πολλές φορές δεν υποτάσσονται στην επιστημονική απόδειξη ή παρατήρηση. Ας ρωτήσουμε λοιπόν όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και τους ποιητές, τους καλλιτέχνες, πως αντιλαμβάνονται ή πως ερμηνεύουν τα πάθη του ανθρώπου στη μακρά διαδρομή της σεξουαλικότητας», αναφέρει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ιδρυτής και πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, (ΕΜΑΣ) και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί στον τομέα τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα εστιάσουν στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα αλλά μέσα από το πρίσμα της επιστήμης και τον διάλογό της με την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την ψυχολογία και πολλές άλλες παραμέτρους.
Keywords
Τυχαία Θέματα