''hρθε η ωρα για την kaθαρση των κομματων''...

20:55 28/1/2014 - Πηγή: Fimotro
«Ήρθε η ώρα οι πολίτες να πάρουν τη δική τους απόφαση να θέσουν με τη ψήφο τους στο περιθώριο, όσους με πράξεις και παραλείψεις οδήγησαν τη χώρα ...
σε πολιτική και ηθική παρακμή», αλλά ήρθε και η ώρα για «την κάθαρση των κομμάτων».

Αυτό τόνισε από τη Σύρο ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γεώργιος Σούρλας, κατά τη διάρκεια των εργασιών ημερίδας που έγινε για το Νότιο Αιγαίο
με θέμα «Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Σούρλας σε μία έντονα αιχμηρή ομιλία του τόνισε ότι «ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για όλους μας, για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια» και προσέθεσε ότι «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής και αντοχής».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας σε άλλο σημείο της ομιλίας υπογράμμισε ότι ήρθε η «ώρα της επίσπευσης των διαδικασιών για την κάθαρση των κομμάτων, τη ριζική εξυγίανση της πολιτικής ζωής, την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος, όπως την εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Ακόμη, ζήτησε ο κ. Σούρλας «να τιμωρηθούν οι απατεώνες και οι υπεύθυνοι της συμφοράς» και οι πολίτες «να επιλέξουν πολιτικούς με ήθος και εντιμότητα», δηλαδή, «εκείνους που είναι αποφασισμένοι να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, την πατρίδα» όπως και εκείνους, που είναι αποφασισμένοι «να μην σκύψουν για να ανέβουν στην εξουσία και να μην λυγίσουν μπροστά σε συμφέροντα και πάσης φύσεως διαπλοκή για να κρατηθούν στην εξουσία». Τόνισε ακόμη, ότι δεν πρέπει να «αφήσουμε περιθώρια για τη δράση εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας που καραδοκούν».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που ήρθαν να προστεθούν σε ένα ήδη βαρύ, πολιτικό και κοινωνικό κλίμα:

- Προκαλούν θλίψη, αγανάκτηση και έντονη ανησυχία για το μέλλον της χώρας.
- Αποκαλύπτουν το βάθος και την έκταση της διάβρωσης του πολιτικού συστήματος από τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
- Καταδεικνύουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί ορισμένοι, στο βαθμό που επιβάλλεται, σε ποια κατάσταση έχει περιέλθει η χώρα και ποιους κινδύνους διατρέχει και
- Αποκαλύπτουν τα γεγονότα αυτά, ότι αδίστακτοι και επίορκοι καιροσκόποι που τους τίμησε η πολιτεία και τους εμπιστεύθηκαν οι πολίτες δεν ορρωδούν προ ουδενός, συνεχίζουν να λεηλατούν το δημόσιο χρήμα.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα