''h συμφωνια ειναι ζητημα εβδομαδασ''...

23:59 18/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, είναι ζήτημα εβδομάδας, εκτίμησε το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη...
ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κύριος Βαρουφάκης δήλωσε αισιόδοξος για λύση «αν δεν αλλάξει κάτι», καθώς είμαστε κοντά σε μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θέλουν και οι δυο πλευρές. Είπε ακόμα ότι η ρήξη «ποτέ δεν ήταν στην αντζέντα» και ότι σε πρόσφατη συνέντευξη ανέφερε το Κούγκι, «επειδή το ρώτησε ο δημοσιογράφος».

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία»,
πρόσθεσε ο κύριος Βαρουφάκης.

Η εντολή μας είναι να κάνουμε διαπραγμάτευση, όχι ρήξη, αλλά αν πηγαίνεις στη διαπραγμάτευση, χωρίς να είσαι έτοιμος για ρήξη, δεν μπορείς να πετύχεις, εξήγησε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «δεν αποκλείουμε τη ρήξη, για να μην την έχουμε».

Άλλο νόμισμα δεν είναι στο ραντάρ μας, δεν είναι στο φαντασιακό μας καν, είπε απαντώντας στα σενάρια που κυκλοφορούν και πρόσθεσε «όπως δεν υπάρχει στο ραντάρ μας και η υπογραφή μας σε μια μη βιώσιμη συμφωνία».

Εμείς παρουσιάζαμε προτάσεις στους εταίρους, οι οποίοι συνεχώς τις απέρριπταν και σαν μια γάτα που κυνηγά την ουρά της, πηγαίναμε από το ένα θέμα στο άλλο καθυστερώντας. Πιστεύω πως πλέον έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και για τους εταίρους, ώστε να συμφωνήσουν, γιατί «ευτυχώς» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Βαρουφάκης, «ούτε οι εταίροι θέλουν ρήξη».

Επιχειρώντας να εξηγήσει τις πρόσφατες αναφορές του για το Κούγκι, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι εκνευρίζεται όταν κάποιοι χρησιμοποιούν απαξιωτικά «ένδοξες στιγμές της εθνικής μας ιστορίας και να τη διασύρουν», στο βωμό μιας συμβιβαστικής λύσης και γι' αυτό είπε πως δεν ντρέπεται για το Κούγκι.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της δημιουργικής ασάφειας, υποστήριξε ότι εμείς την εκμεταλλευτήκαμε και όχι οι εταίροι, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει εν εξελίξει μια σημαντική συζήτηση, που δεν έχει γίνει για καμία άλλη χώρα.

«Είμαι ελεύθερος πολιορκημένος σ' αυτή τη διαπραγμάτευση» είπε ο υπουργός. Στόχος μας είναι μια συμφωνία που θα σταματά την κρίση ύφεσης-χρέους και η οποία θα έρχεται πακέτο με μεταρρυθμίσεις που ο ελληνικός λαός θα τις αγκαλιάσει και θα τις εφαρμόσει. «Αν αυτό σημαίνει πρόβλημα ρευστότητας για τρεις μήνες, αυτό είναι μια επένδυση για το μέλλον», εξήγησε ο υπουργός.

Είχαμε δύο φορές χρεωκοπία εντός της Ευρωζώνης το 2012, επέμεινε ο κύριος Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι τότε ενεργοποιήθηκαν τα CDS, ακόμα και αν αυτό έγινε σε συμφωνία με τους εταίρους.
Keywords
Τυχαία Θέματα