Ο γιωργος προκοπακης εχασε τη δικαστικη μαχη με το στε για τη νεριτ...

21:45 18/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Έχασε την δικαστική μάχη με το Συμβούλιο της Επικρατείας ο τέως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ...
και διευθύνων σύμβουλος της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) Γεώργιος Προκοπάκης. Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι κακώς προσέφυγε στο ΣτΕ και έπρεπε να καταφύγει στα Πολιτικά δικαστήρια.

Ειδικότερα, ο κύριος Προκοπάκης είχε καταθέσει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τρεις προσφυγές με τις οποίες ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ με τις οποίες:
1) Παύθηκε ο ίδιος από τις θέσεις του πρόεδρου του Διοικητικού
Συμβουλίου και διευθύνοντος συμβούλου,
2) Υπήρξε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντος συμβούλου και
3) Διορίστηκε ο Πέτρος Μάης πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Ειρήνη Σάρπ και εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, με τις υπ΄αριθμ. 1659-1661/2015 αποφάσεις του απέρριψε και τις τρεις προσφυγές του κ. Προκοπάκη.

Το ΣτΕ αποφάσισε ότι οι αποφάσεις του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ λόγω του διφυούς νομικού χαρακτήρα της δημόσιας τηλεόρασης, δεν συνιστούν άσκηση δημόσιας εξουσίας και κατά συνέπεια οι δικαστικές διαφορές τους δεν υπάγονται στην δικαιοδοσία του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά των πολιτικών δικαστηρίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα