''h kyπρος βγαινει απο την κριση'''...

09:30 10/2/2015 - Πηγή: Fimotro
H Κύπρος έχει πλέον γυρίσει σελίδα σε ότι αφορά την κατάσταση στην οικονομία, η οποία είναι στο δρόμο της πλήρους...
αποκατάστασης ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Την ίδια ώρα διαβεβαίωσε ότι η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Κύπρου βρίσκεται εντός τροχιάς, παρά την «αχρείαστη» καθυστέρηση
στην ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης.

Ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι ο τραπεζικός τομέας έχει ανακεφαλαιοποιηθεί, η Κύπρος επανέρχεται στις διεθνείς αγορές πολύ ενωρίτερα από ό,τι υπολόγιζε κανείς και οι διεθνείς δανειστές της Κύπρου έχουν αναγνωρίσει τις συνεχείς βελτιώσεις της κυπριακής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με την εφαρμογή σειράς τολμηρών μεταρρυθμίσεων», προσθέτοντας ότι στόχος είναι «να αναπτύξουμε τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας και να καταστήσουμε την Κύπρο ως ένα από τα καλύτερα μέρη διεθνώς για να ξεκινήσει και να αναπτυχθεί μια επιχείρηση».

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση δίνει έμφαση στην ανάπτυξη ενός ελκυστικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι προς το σκοπό αυτό η Κυβέρνηση έχει διαμορφώσει μια στρατηγική συνολικής αναπτυξιακής μεταρρύθμισης, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση διαδικασιών και κανονισμών.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων που θα επιτρέψει, όπως είπε, τόσο στους εμπλεκόμενους οργανισμούς όσο και στους μετόχους τους να επωφεληθούν με διάφορους τρόπους.

Αναφέρθηκε, τέλος, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ένα ευνοϊκό εταιρικό φορολογικό σύστημα, υψηλού επιπέδου υποδομές και υπηρεσίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα