''h ελλαδα θα ανοιξει και παλι το δρομο αναπτυξης και της προοδου''...

Η Ελλάδα και πάλι με συνέπεια, πείσμα και επιμονή, σταδιακά αλλά σταθερά τα καταφέρνει και με σύνεση, τόλμη, αυτογνωσία και αποφασιστικότητα, ...
θα ανοίξει και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της προοπτικής, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ο αγώνας που έδωσαν ο ελληνικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις του, δεν τίμησε μόνο
την ιστορία του έθνους, αλλά έδωσε ελπίδα στα έθνη του κόσμου σε μία στιγμή που ο φασισμός νικούσε, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η συγκεκριμένη πράξη ακόμα και σήμερα εξακολουθεί και αποτελεί για όλους τους λαούς του κόσμου «σύμβολο ηρωικής στάσης για την υπεράσπιση των αξιών του πολιτισμού μας».
«Η Ελλάδα είναι ταυτόσημη με την ελευθερία και τη δημοκρατία. Το αποδείξαμε το 1940 στα βουνά της Πίνδου. Θα το αποδείξουμε και πάλι, αν χρειασθεί, μπροστά σε κάθε νέα απειλή για την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και τη δημοκρατία μας» συμπλήρωσε ο υπουργός.
«Αγωνιστήκαμε μαζί με τους συμμάχους ενάντια στην βαρβαρότητα και την μισαλλοδοξία. Από κοινού δώσαμε τον αγώνα και ανοίξαμε το δρόμο για την μεγάλη νίκη των συμμάχων» πρόσθεσε.
Η νίκη των συμμάχων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εγκαινίασε μία νέα περίοδο ειρήνης, δημιουργίας και συνύπαρξης και έθεσε τα θεμέλια της νέας μεγάλης πατρίδας της Ευρώπης, στους κόλπους της οποίας, η σύγχρονη Ελλάδα συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις, τους ανθρώπους και τις ιδέες της στην ολοκλήρωση του οράματος που γεννήθηκε μετά τον πόλεμο, δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, η σημερινή επέτειος αποτελεί μια ευκαιρία για επικαιροποίηση των εθνικών μηνυμάτων της εποχής εκείνης και για απόκτηση ξανά δύναμης, αυτοπεποίθησης και ελπίδας για να δοθεί ξανά στην Ελλάδα η προοπτική, το κύρος και ο δυναμισμός που της αξίζει, στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού και των ονείρων της νεότερης γενιάς.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα