''h eλλαδα δεν εχει αλλη επιλογη απο το να τηρησει τις δεσμευσεις τησ''...

22:00 4/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Αυστηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση έστειλε σήμερα ο πρόεδρος...
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, λίγες μόνο ώρες έπειτα από τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ όπως μετέδωσε η Handelsblatt, ο πρόεδρος του
ΕΚ είπε πως σε περίπτωση που η Ελλάδα δράσει μονομερώς και δεν τηρήσει τις συμφωνίες, τότε ούτε οι εταίροι της θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.

Όπως τόνισε, σε αυτή την περίπτωση, η Αθήνα δεν θα λάβει άλλη χρηματοδότηση και η χώρα δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότησή της.

Μάλιστα, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι μπορεί να μιλήσει για παραχωρήσεις, μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει απέναντι στην ΕΕ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, πάντως, κατά τη διάρκειά της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για έναν πρωθυπουργό, που δίνει μάχη για συνεργασία και όχι για τον διχασμό της ΕΕ, κάτι που -όπως σημείωσε- το οποίο αποτελεί πολύ ισχυρό και θετικό μήνυμα.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να υπολογίζει στην απόλυτη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αυτό το μέτωπο, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι καλοδεχούμενος στο Ευρωκοινοβούλιο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ανεβάζει τους τόνους και το Βερολίνο

Όμως, λίγες μόνο ώρες πριν την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τον Γερμανό ομόλογό του, τους τόνους ανεβάζει και το Βερολίνο καθώς σε σημερινή του δήλωση ο Μάρτιν Τζάγκερ, εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε πως εάν η Ελλάδα θέλει στήριξη, τότε θα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα.

Δηλώσεις έκανε, όμως, σήμερα και ο εκπρόσωπος Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπεργκ, ο οποίος τόνισε πως η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, δεν έχει αλλάξει.
Keywords
Τυχαία Θέματα