Ti σημαινει η κινηση γιουνκερ να πιασει απο το χερι τον τσιπρα...

21:15 4/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Οι επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα σε όλη την Ευρώπη έχουν συγκεντρώσει την προσοχή των διεθνών μέσων...
ενημέρωσης που δίνουν σημασία έως και στην τελευταία λεπτομέρεια.

Μετά λοιπόν τη γραβάτα που έκανε δώρο στον Έλληνα πρωθυπουργό, στο μικροσκόπιο βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη, η κίνηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να πιάσει από το χέρι τον Έλληνα πρωθυπουργό πριν την έναρξη της συνάντησής τους στις Βρυξέλλες.

Ο Guardian,
μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ζητήσει τη γνώμη ειδικού στη γλώσσα του σώματος και συγγραφέα του βιβλίου The Book of Tells, Πίτερ Κολέτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην Ελλάδα είναι πιο συνηθισμένο σε σχέση με το Λουξεμβούργο για άνδρες να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου εξ ού και η άβολη στάση του Γιούνκερ σε σχέση με τον Τσίπρα ο οποίος κρυφογελάει στην κίνηση του προέδρου της Κομισιόν, σημειώνει ο Κολέτ.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο Γιούνκερ με την κίνησή του αυτή παίρνει «το πάνω χέρι» και μια πιο κυρίαρχη θέση ελέγχου παρά δίνει την εικόνα ενός παιδιού με ένα παιδί.

Μπορεί ο Γιούνκερ, καταλήγει ο ειδικός, να έχει από πάνω το χέρι του γιατί η συνάντηση πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες και υιοθετεί έτσι τον ρόλο του οικοδεσπότη ή κατά μια άλλη εκδοχή πιστεύει ότι ο ίδιος είναι το κυρίαρχο μέλος σε αυτή τη συνάντηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα