''h eλλαδα μπορει να χρεοκοπησει χωρις να βγει απο το ευρω''...

18:15 24/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Μια ελληνική χρεοκοπία δεν σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να φύγει απαραίτητα...
και από την Ευρωζώνη εκτιμούν τώρα οι αναλυτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι πιθανότητες η Ελλάδα να αθετήσει κάποιες από τις υποχρεώσεις της στις επόμενες εβδομάδες, διαμορφώνονται στο 40% ενώ η πιθανότητα
μιας εξόδου από το ευρώ διαμορφώνεται στο 30%, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις έρευνας του Bloomberg σε 29 οικονομολόγους.

Σχεδόν τέσσερις στους πέντε που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ότι μια χρεοκοπία δεν θα ενεργοποιήσει και μια έξοδο από το ευρώ.

«Παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα αθέτησης των υποχρεώσεων και ένα Grexit έχει σίγουρα αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και στις δύο περιπτώσεις, είναι λάθος να πιστεύουμε ότι αναγκαστικά το ένα θα ακολουθήσει το άλλο», δήλωσε η Δανάη Κυριακοπούλου, επικεφαλής οικονομολόγος στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών και Επιχειρήσεων στο Λονδίνο.

«Αν η ρευστότητα μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και στην περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων, τότε αυτό σημαίνει ότι η χρεοκοπία δεν θα φέρει και Grexit» πρόσθεσε.

Ο χρόνος για την Ελλάδα εξαντλείται καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με τους πιστωτές της χώρας για να «ξεκλειδωθεί» η επόμενη δόση για την Ελλάδα ενώ το Eurogroup σήμερα αναμένεται να τελειώσει άδοξα, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Οι οικονομολόγοι είναι διχασμένοι για το εάν η κυβέρνηση θα εισάγει capital controls, με τις πιθανότητες να κυμαίνονται από το 20% μέχρι το 100%, σύμφωνα με την έρευνα. Η μέση πιθανότητα διαμορφώνεται στο 50%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα