Γιατι το φεκ τροποποιησης του κωδικα δεοντολογιας γιατι υπογραφεται μονο απο τον γιαννη στουρναρα;

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Με έκπληξη διαπιστώνουμε διαβάζοντας το ΦΕΚ της 15ης Οκτωβρίου 2015, αρ. φύλλου 2219 που αφορά ...
στις αλλαγές του κώδικα δεοντολογίας για τα ''κόκκινα δάνεια'' και τους πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων πολιτών, ότι το συγκεκριμένο έγγραφο φέρει μόνο την υπογραφή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (εδώ) .
Το
περίεργο αυτό γεγονός επεσήμανε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση του πρώτου μνημονιακού πολυνομοσχεδίου δηλώνοντας ότι «ο Γιάννης Στουρνάρας ξαναχτύπησε... με ένα πρωτοφανές... “νομοθετικό πραξικόπημα”, πριν καν μας πουν οι συνοδοιπόροι μας "καλοχώνευτα", που πάντως δεν πρόκειται να είναι.»
Ο Νίκος Νικολόπουλος μάλιστα όπως δήλωσε «καταθέτουμε τη Δευτέρα ερώτηση στην Βουλή (19/10/2015), και ζητάμε από τον Πρωθυπουργό εξηγήσεις, για την πρωτοβουλία Στουρνάρα να εκδώσει ΦΕΚ, για fast track πλειστηριασμούς και προπαντός απαιτούμε, ως τρίτος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος, η συγκυβέρνηση να επανορθώσει άμεσα,αφού αγνόησε τις δεσμεύσεις της νεoεκλεγμένης συγκυβέρνησης, το εξαπτέρυγο του Σημιτισμού, ο πρώην τσάρος του ΣαμαροΒενιζελισμού, και πέρασε 15/10/2015 στο ΦΕΚ την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΠΑΘ), που φέρει μόνον την υπογραφή του ίδιου!!!».
Μάλιστα ο βουλευτής κάνοντας ένα βήμα παραπάνω συμπληρώνει χαρακτηριστικά : « Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, έχουμε δεσμευθεί, δε θα βάλουμε τη “γλώσσα μας στο γύψο” και γι' αυτό φωναχτά και σήμερα ρωτάμε τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης: Είχαν ενημερωθεί ή “πιάστηκαν στον ύπνο”; ».
Εμείς, απλά, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί του και απευθυνόμαστε στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργός και επαναλαμβάνουμε τα παρακάτω δύο καίρια ερωτήματα:
Γιατί το ΦΕΚ το υπογράφει μόνο ο Γιάννης Στουρνάρας;Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν ενημερωθεί ή όχι;
Keywords
Τυχαία Θέματα