Γιατι ανελαβε ο αρχιεπισκοπος ως τοποτηρητης της μητροπολης ιωαννινων;

15:21 15/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Σωτήρης Μ. Τζούμας
Αγαπητό Fimotro,
Ο θάνατος του σημαντικού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεοκλήτου, υπευθύνου των οικονομικωπν της Εκκλησίας επί σειρά ετών, δεν ήταν αιφνίδιο γεγονός αλλά αναμενόμενο, λόγω της ασθενείας που ταλαιπωρούσε τον...
Γέροντα Ιεράρχη.
Αιφνίδια και ασυνήθιστη ήταν η ανάληψη της τοποτηρητείας από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και μάλιστα ερήμην της ΔΙΣ. Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι η ΔΙΣ διαφώνησε με την κίνηση αυτή του Αρχιεπισκόπου διότι αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία,
η οποία προβλέπει να αναλαμβάνει ως τοποτηρητής μίας Μητρόπολης που χηρεύει, ο αρχαιότερος των ομόρων Ιεραρχών.
Γιατί λοιπόν ανέλαβε ο Ιερώνυμος;
Όλα δείχνουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε αυτή την απόφαση για δύο λόγους:
Πρώτον, για να παραλάβει ο ίδιος τις εκκρεμότητες που αφήνει πίσω του ο αείμνηστος Ιωαννίνων Θεόκλητος και πολύ περισσότερο τις οικονομικές λόγω των ειδικών σχέσεων που έχει η Μητρόπολη Ιωαννίνων με την Εθνική Τράπεζα--εξαιτίας των πολλών και παλαιών κληροδοτημάτων επιφανών Ηπειρωτών που διαθέτει, από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο αείμνηστος Ιωαννίνων Θεόκλητος στην προσπάθειά του να κρατήσει τα ποσοστά που διαθέτει η Μητρόπολη Ιωαννίνων στην Εθνική Τράπεζα συμμετείχε στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας υπερδανειζόμενη η Μητρόπολη γιαυτό το σκοπό.
Δεύτερον, αφου ξεκαθαρίσει το πρώτο τοπίο των εκκρεμοτήτων, όλα δείχνουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος θέλει μετά να παραδώσει την ιστορική αυτή Μητρόπολη σε έναν δικό του και έμπιστο κληρικό, εξαιρετικών ικανοτήτων, που θα την απογειώσει πνευματικά και θα Οι πληροφορίες λένε ότι ως υποψήφιοι θεωρούνται αυτή τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές ο Γεν. Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μάξιμος Παπαγιάννης.
Βέβαια έως ότου γίνει η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων θα ακουστούν κι άλλες υποψηφιότητες! Η νύχτα βγάζει Επίσκοπο και η αυγή Μητροπολίτη.
Keywords
Αναζητήσεις
μητροπολη ιωαννινων
Τυχαία Θέματα