Γιαννης μιχελακης: διευθυντρια σχολειου μπερδεψε τον... "κεμαλ" !

13:59 2/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Γιάννης Μιχελάκης προς τον Υπουργό Παιδείας, με αφορμή την...
καταγγελία δασκάλας μουσικής ότι κατηγορήθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου για ισλαμική προπαγάνδα, επειδή δίδασκε στους μαθητές το τραγούδι "Κεμάλ" του Μάνου Χατζηδάκη!!!
Στην επερώτησή του ο κ.Μιχελάκης τόνισε τα εξής:
Γιάννης
Μιχελάκης
Κύριε Υπουργέ,
Αυτός ο τόσο γνωστός και χαρακτηριστικός επίλογος ενός από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη σε ποίηση του Νίκου Γκάτσου, φαίνεται πως είναι παντελώς άγνωστος σε κάποιους, γεγονός μάλιστα που προκαλεί έντονο προβληματισμό, όταν αυτοί είναι επιφορτισμένοι με την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Σύμφωνα με καταγγελία δασκάλας μουσικής της Ε` τάξης Δημοτικού, η διευθύντρια του σχολείου την κατηγόρησε για ισλαμική προπαγάνδα, επειδή διδάσκει στους μαθητές το τραγούδι “Κεμάλ” του Μάνου Χατζηδάκη !
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του σημερινού φύλλου της εφημερίδας “Καθημερινή”, μετά από διαμαρτυρία γονιού, η διευθύντρια του σχολείου μπήκε στην τάξη, μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες με τους στίχους του τραγουδιού και στη συνέχεια επέπληξε την δασκάλα.
Το παραπάνω περιστατικό καταδεικνύει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το που μπορεί να οδηγήσει το έλλειμμα παιδείας, όταν συνδυάζεται με ακραίες πεποιθήσεις και συμπεριφορές.
Είναι κυριολεκτικά κωμικοτραγικό το γεγονός ότι η εν λόγω διευθύντρια μπέρδεψε τον ποιητικό Κεμάλ, τον “νεαρό πρίγκηπα της Ανατολής απόγονο του Σεβάχ του Θαλασσινού” κατά τους αξεπέραστους στίχους του Νίκου Γκάτσου, με τον Τούρκο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ, επί των ημερών του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι γενοκτονίες των Ελλήνων και των Αρμενίων!
Επίσης είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί και μάλιστα με διευθυντικό βαθμό, οι οποίοι ασκούν αυτό το λειτούργημα, έχοντας πλήρη άγνοια τόσο της ιστορίας όσο και του πολιτισμού της πατρίδας μας.
Το τραγούδι “Κεμάλ” είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια ενός από τους μεγαλύτερους και διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς της νεότερης Ελλάδας, το οποίο μάλιστα αναδεικνύει τις ανθρώπινες αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Ο Μάνος Χατζηδάκις συνέθεσε το τραγούδι Κεμάλ το 1968 στη Νέα Υόρκη αρχικά με αγγλικούς στίχους και αρκετά χρόνια αργότερα ο Νίκος Γκάτσος έγραψε τους ελληνικούς στίχους περιγράφοντας τον ήρωα του τραγουδιού ως Άραβα πρίγκιπα, προστάτη των φτωχών και των αδυνάτων.
Επειδή αποτελεί μνημείο άγνοιας, φανατισμού και ευήθειας το να υποστηρίζει κάποιος ότι το συγκεκριμένο τραγούδι χρησιμοποιείται ως όργανο ισλαμικής προπαγάνδας
.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ :
Ποια είναι η θέση σας για το ανωτέρω ζήτημα ;
Τι προτίθεσθε να πράξετε για το θέμα αυτό ;

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Μιχελάκης
Keywords
Αναζητήσεις
κεμαλ πιος το συνεθεσε?
Τυχαία Θέματα