Για τις βρυξελλες αναχωρει σημερα το πρωι ο σαμαρας

10:02 17/9/2013 - Πηγή: Fimotro

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του...
Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενόψει της νέας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής από την τρόικα, αλλά και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ
του «Εθνους», ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει στους κ.κ. Μπαρόζο, Σουλτς και Ρομπάι συγκεκριμένα στοιχεία που απεικονίζουν την κατάσταση στη χώρα μας και παράλληλα επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, θα τονίσει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, τα οποία, ωστόσο, δεν προβλέπουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ θα επισημάνει στον πρόεδρο της ΕΕ, τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ανάγκη να υποστηριχθεί η χώρα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.
Αλλωστε, μια γευση των όσων πρόκειται να πει στους ευρωπαίους αξιωματούχους έδωσε σε ομιλία του απόψε, σε ημερίδα της International Herald Tribune, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών στην Ελλάδα, όμως ακόμα η χώρα δεν έχει βγει από το τούνελ και θα χρειαστούν έξι χρόνια για να επανέλθει στην προ κρίσης κατάσταση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.Σαμαράς αναμένεται να πει στους ευρωπαίους ιθύνοντες ότι η κοινωνία αλλά και η κυβέρνηση δεν αντέχουν άλλα μέτρα, αλλά θα δώσει ταυτόχρονα δεσμεύσεις για την απρόσκοπτη προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών και θα επαναλάβει ότι ζητούμενο τώρα είναι η ανάπτυξη μέσω της προώθησης έργων υποδομής, των επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων.
Ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει επίσης ότι βάσει των συμφωνιών που έχουν ήδη υπογραφεί, το όποιο χρηματοδοτικό κενό προκύψει θα καλυφθεί από τους εταίρους μας, χωρίς αυτοί να απαιτήσουν συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ θα θέσει το θέμα της παροχής κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που θα κατευθυνθούν αποκλειστικά σε αναπτυξιακές πολιτικές.
«Η Αθήνα τήρησε το δικό της μέρος της συμφωνίας. Περιμένουμε να τηρήσουν και οι δανειστές το δικό τους», θα υπογραμμίσει.
Το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά θα ολοκληρωθεί αυθημερόν, καθώς προβλέπεται να επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα