Δείτε το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων όλης της εβδομάδας

-Σε απεργία προχωρούν και πάλι οι δάσκαλοι την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

-Κινητοποιήσεις όμως θα έχουμε και στο χώρο της Υγείας, αφού από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης των νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.

ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία

για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:30 το πρωί.

-Δικηγόροι και εφοριακοί συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο και το Σάββατο θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για να αποφασιστεί η εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Τετράωρη στάση εργασίας σε ΟΣΕ και Προαστιακό την Τετάρτη

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη, οι σιδηροδρομικοί, από τις 11.00 έως τις 15.00, συμμετέχοντας στην τετράωρη στάση εργασίας που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ. Ως εκ τούτου θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με ανακοίνωσή της δηλώνει την αντίθεσή της στην «πώληση» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επισημαίνοντας πως οι σιδηροδρομικοί θα απαντήσουν με «δράσεις που στόχο θα έχουν την ανατροπή αυτών των πολιτικών».

Κινητοποιήσεις στην Υγεία

Σε κινητοποιήσεις συμμετέχουν από σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία. Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν μέχρι και την Πέμπτη με προσωπικό ασφαλείας μετά την τριήμερη απεργία (17, 18, 19 Σεπτεμβρίου) των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και τη 48ωρη (18, 19 Σεπτεμβρίου) των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) σε αυτά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος στο τέλος της εβδομάδας οι γιατροί θα συναντηθούν με τους εκπαιδευτικούς «ώστε να συνεκτιμήσουμε την κατάσταση και να χαράξουμε την τακτική μας για κινητοποίηση διαρκείας, προκειμένου η χώρα να απαλλαγεί από τον βρόγχο του μνημονίου και μια κυβέρνηση αδίστακτη, η οποία διαλύει κάθε δημόσιο αγαθό.

Των μνημονίων τα νοσοκομεία έχουν αποψιλωθεί από ιατρικό δυναμικό. Τα κενάξεπερνούν τις 6.500, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες τμήματα που έχουν μείνει πλέον με έναν ή δύο γιατρούς. Αυτοί οι γιατροί, εκτός του καθημερινού έργου, πρέπει να εφημερεύουν μέχρι και έντεκα φορές τον μήνα προκειμένου να καλύπτουν τα επείγοντα περιστατικά».

Δείτε όλο το πρόγραμμα των απεργιών της εβδομάδας:

(Πηγή εικόνας: strikegr)

Keywords
Τυχαία Θέματα