Γεννηματα σε τσιπρα: o xρονος ειναι ασφυκτικος...

15:41 8/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά...
το πρωί της Τετάρτης, όπου σύμφωνα με πηγές ενημέρωσε για τις εξελίξεις και το κλίμα στη Σύνοδο Κορυφής και επανέλαβε αυτά που έχει πει ανοιχτά για μη επιθυμία ρήξης.

Από την πλευρά της κ.Γεννηματά επανέλαβε ότι ο χρόνος είναι ασφυκτικός, ενώ τον ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε η ίδια με τους ηγέτες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και την πίεση που άσκησε για αλληλεγγύη προς τη χώρα. Σχετικά με τη σύσκεψη τον
πολιτικών αρχηγών δεν υπήρξε καμία αναφορά από τον κ. Τσίπρα για πραγματοποίησή της σήμερα.

Μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «έφτασε η ώρα της αλήθειας, η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και των μεγάλων υπερβάσεων».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε αυστηρό ύφος, υπογράμμισε ότι «ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας προσωπικά και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο σύνολό της δεν μπορούν πια να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, μεταθέτοντας τις ευθύνες αλλού και σε άλλους» και πρόσθεσε ότι “έξι μήνες τώρα η δήθεν «περήφανη», αλλά στην πραγματικότητα αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη «διαπραγμάτευση» των Τσίπρα, Βαρουφάκη, Καμμένου, Λαφαζάνη και όλων των Υπουργών, έφερε τη χώρα εμπρός σε μια αληθινή τραγωδία. Έξι μήνες τώρα μειώθηκαν σημαντικά η αξιοπιστία, οι συμμαχίες, τα διεθνή ερείσματα, η φερεγγυότητα της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Έξι μήνες η χώρα οδηγήθηκε βήμα-βήμα σε μια ιδιότυπη απομόνωση, που την καθιστά μετέωρη, αδύναμη και ευάλωτη. Έξι μήνες χάθηκαν δυνατότητες, πόροι και ευκαιρίες.

Έξι μήνες τώρα η οικονομία βουλιάζει. Η ανεργία φουντώνει. Οι Τράπεζες είναι κλειστές. Καμιά εγγύηση δεν υπάρχει για μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις».

Η κυρία Γεννηματά ανέφερε την κατάσταση στην Ελλάδα λέγοντας ότι «οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται στον αέρα, στα πρόθυρα της διάλυσης. Με απόλυτη ευθύνη του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οικτρή αποτυχία έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια τροχιά εξόδου από την Ευρώπη. Σε μια τροχιά εξόδου από τη Ζώνη του Ευρώ, με όρους χρεοκοπίας, καταστροφής και φτωχοποίησης για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Ανέφερε ότι το παραπλανητικό, σουρεαλιστικό και διχαστικό δημοψήφισμα αποδείχθηκε ένα «υπερόπλο» που αντί να «απειλεί» την Ευρώπη και τους αντιπάλους, μπορεί να καταστρέψει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

«Όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες, απαιτούν πια καθαρές απαντήσεις, απαιτούν λυτρωτική υπέρβαση και ριζική ΛΥΣΗ. Το ΝΑΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, για την ισότιμη και ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στις δομές και τους θεσμούς της Ευρώπης, το ΝΑΙ στην ζώνη του ευρώ είναι ΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. Το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας συνδέεται άρρηκτα με το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Γεννηματά.
Keywords
Τυχαία Θέματα