Γαλλια: νομος θα προστατευει τους εργαζομενους που δεν απαντουν σε εταιρικα mail εκτος ωραριου...

17:30 17/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Οι Γάλλοι εργαζόμενοι θα έχουν σύντομα και επίσημα το δικαίωμα να μην ...
απαντούν στα αφεντικά τους στα email που τους στέλνουν όταν έχουν περατώσει τον χρόνο της εργασίας τους. Το νέο μέτρο είναι ένα τμήμα από ένα γενικότερο πλάνο ανανέωσης της εργατικής νομοθεσίας στην Γαλλία, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει η υπουργός Εργασίας Myriam El Khomri μέσα στις επόμενες εβδομάδεδς.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι την πρόταση αυτή την έκανε ο Bruno Mettling,
ο διευθυντής του γίγαντα της τηλεφωνίας Orange, ο οποίος θέλει με αυτό τον τρόπο να προστατέψει τους υπαλλήλους από το να «καούν» από την υπερβολική εργασία.

«Υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος που πρέπει να αντιπαρέλθουμε και αυτός είναι η ισοροπία ανάμεσα στην ιδιωτική και την επαγγελματική ζωή» σημείωσε ο Mettling, συμπληρώνοντας ότι αυτοί που καταφέρνουν να έχουν μια σωστή ισοροπία είναι και εκείνοι που αποδίδουν καλύτερα στην δουλειά τους.

Όμως δεν είναι όλες οι γαλλικές εταιρίες που δέχονται οι υπάλληλοί τους να... αποσυνδέονται όταν βρίσκονται μακριά από τα γραφεία τους. Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στην χώρα, πάνω από 3,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι ήταν στα πρόθυρα να «καούν» από την υπερβολική έμφαση στην εργασία τους. «Υπάρχουν πολλές υπερωρίες, και ελάχιστοι σέβονται το ωράριο των 35 ωρών» σημειώνει η έρευνα της μεγάλης εταιρίας Technologia.

H ίδια έρευνα επισημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται και εξ αποστάσεως, και το κάνουν επειδή πιστεύουν ότι θα χάσουν την δουλειά τους αν δεν βρίσκονται σε διαρκή επαφή με την εταιρία. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει αυτή την διάχυση της εργασίας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, καθιστώντας πλέον δισδιάκριτα τα όρια μεταξύ του εργασιακού χώρου και της προσωπικής ζωής.

Οι περισσότεροι πάντως αναγνωρίζουν ότι πρέπει να προστατευθεί ο προσωπικός χρόνος των ανθρώπων και το δικαίωμά τους να παραμένουν offline κατά τις ώρες που δεν εργάζονται. Όπως παρατηρούν, όταν οι άνθρωποι εργάζονται πάρα πολύ, καταλήγουν στο να μην αποδίδουν σωστά στην εργασία τους. Η συνεχής επαφή με την εταιρία και η διαρκής επικοινωνία του αφεντικού με τους υπαλλήλους καταλήγουν στο να έχουν αντίθετα αποτελέσματα, καθώς αφ' ενός μεν κάνουν τους εργαζόμενους να κουράζονται και από την άλλη δεν υπάρχει -παρά τα φαινόμενα- το αντίστοιχο αποτέλεσμα σε επίπεδο εταιρίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα