Γαλλια: ανοιγει ο δρομος για την υποψηφιοτητα της λε πεν

12:05 13/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τις 500 υπογραφές αιρετών αξιωματούχων που απαιτούνται για να ανακηρυχθεί και επισήμως υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. «Έχω τις 500 υπογραφές μου και...
επομένως θα είμαι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε η ίδια στο Reuters. H επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αργότερα σήμερα στην περιφέρειά της στο Πα ντε Καλέ της βόρειας Γαλλίας.
Η
Μαρίν Λε Πεν είχε δηλώσει ότι δεν ήταν βέβαιη ότι θα συγκεντρώσει τις αναγκαίες υπογραφές και είχε κατηγορήσει τα «μεγάλα κόμματα» ότι ασκούν πιέσεις επί των αιρετών για να την αποκλείσουν. Η προθεσμία για τη συγκέντρωση των υπογραφών λήγει την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Λε Πεν έρχεται Τρίτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών μετά τους Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί.
Εν τω μεταξύ, δημοσκόπηση εμφανίζει για πρώτη φορά το Σαρκοζί να έχει προβάδισμα έναντι του σοσιαλιστή υποψήφιου Φρανσουά Ολάντ, ωστόσο προβλέπει νίκη για τον Ολάντ στο δεύτερο γύρο.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ifop για λογαριασμό του Europe 1 και του Paris Match, ο Σαρκοζί εξασφαλίζει 28,5% στον πρώτο γύρο της 22ας Απριλίου, ο Ολάντ 27%, η Λε Πεν 16% και ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού 13%.
Η ίδια δημοσκόπηση προβλέπει ότι ο Ολάντ θα επικρατήσει στο δεύτερο γύρο της 6ης Μαΐου με ποσοστό 54,5% έναντι 45,5% του Σαρκοζί.
Keywords
Τυχαία Θέματα