''φταιει ο χριστοφιασ''...

07:54 25/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Στη σημερινή κατάσταση μας οδήγησαν τα λάθη των τραπεζών αλλά πρωτίστως τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος...

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλούσε στη Λάρνακα σε ανοικτή συζήτηση με μέλη και ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους με θέμα την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.

«Είναι δικαιολογημένη η απορία που βασανίζει όλους τους πολίτες ως προς το πως γίνεται μια χώρα
που πριν από 5 μόλις χρόνια είχε πλεόνασμα να χρεοκοπεί σήμερα. Η απάντηση είναι πως στη σημερινή κατάσταση μας οδήγησαν τα λάθη των τραπεζών αλλά πρωτίστως τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Οπως είπε, «ο λόγος που χρεοκοπήσαμε είναι η κακοδιαχείριση των τελευταίων πέντε χρόνων η οποία σε συνδυασμό με την έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, μας οδήγησαν στην καταστροφή την οποία μπορούσαμε να αποφύγουμε με συγκεκριμένες απλές κινήσεις. Δυστυχώς όμως πέσαμε θύματα του λαϊκισμού, της προχειρότητας και της ευθυνοφοβίας».

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έχει συμβάλει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κόμμα στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής πορείας της Κύπρου, τόσο μέσω της ένταξης στην ΕΕ το 2004 όσο και μέσω της εισαγωγής του ευρώ, το 2008.

«Γι’ αυτό», ανέφερε «δεν μπορεί να αποτελεί πρώτη επιλογή η αποχώρηση μας από το ευρώ. Όμως, από την άλλη, θεωρώ πως πρέπει να προετοιμαστούμε και να εξετάσουμε για όλα τα ενδεχόμενα έτσι ώστε να μην μας προλάβουν τα οικονομικά δεδομένα», κατέληξε.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα