Φρουριο (και) η ρωμη για την επισκεψη ομπαμα...

21:50 26/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Μπορεί το αριστούργημα του Ρομπέρτο Ροσελίνι να έφερε τον τίτλο «Roma città aperta», αλλά τις τελευταίες ώρες η ιταλική πρωτεύουσα περισσότερο... chiusa φαντάζει, ...
ενόψει της επισκέψεως του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.
Μετά τις Βρυξέλλες ο επόμενος σταθμός του προέδρου των ΗΠΑ είναι η Ρώμη, η οποία έχει μετατραπεί και αυτή σε πραγματικό φρούριο με ισχυρή αστυνομική δύναμη και αλλαγές στην κυκλοφορία για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ο Ομπάμα αναμένεται να φτάσει στην Ιταλία τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, όπου μία σειρά 26 οχημάτων και οκτώ μοτοσικλετών θα τον ακολουθεί κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών του στην πόλη.

Πέραν της απαγόρευσης στάθμευσης αυτοκινήτων στους δρόμους από όπου θα περάσει ο Αμερικανός πρόεδρος με τη συνοδεία του, εκ των οποίων και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, μετακινούνται και οι κάδοι απορριμμάτων και ελέγχονται οι υπόνομοι.
Αμέσως μετά την άφιξή του στην Ιταλία, πρόκειται να δειπνίσει με τον Αμερικανό πρεσβευτή, Τζον Φίλιπς, ενώ την ερχόμενη ημέρα θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, αλλά και με τον γραμματέα του κράτους, Πιέτρο Παρολίν.
Αργότερα θα γευματίσει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, και γύρω στις 14.30 (τοπική ώρα) αναμένεται να συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντζι, με τον οποίο θα πραγματοποιήσει κοινή συνέντευξη Τύπου γύρω στις 15.40 (τοπική ώρα).
Μετά τη λήξη της συνάντησής του με τον Ρέντζι, θα επισκεφθεί το Κολοσσαίο, όπου θα αναπτυχθούν δυνάμεις για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου με τους γύρω δρόμους να είναι off limits.
Στο μεταξύ, έχουν ήδη τροποποιηθεί τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ η πόλη θα επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς του από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, όταν αναχωρήσει από τη Ρώμη ο Ομπάμα.
Πάντως, όπως φαίνεται μερίδα Ιταλών πολιτών δεν υποδέχεται θερμά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς έχουν ήδη αναρτηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης φιλορωσικά πανό που αναφέρουν «Ανεπιθύμητος καλεσμένος ο Ομπάμα. Η Ρώμη είναι με τον Πούτιν».

Βέβαια, πίσω από την πρωτοβουλία αυτή κρύβονται ακροδεξιά κινήματα, εκ των οποίων και το Ευρωπαικό Κοινωνικό Κίνημα, εκπρόσωπος του οποίου αναφέρει ότι ο Ομπάμα είναι το «χειρότερο σύμβολο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα