Φωτηλας: καποιοι επιδιωκουν την απελευθερωση και την απενοχοποιηση του ξηρου...

12:00 28/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Κάποιοι επιδιώκουν όχι μόνο την φυσική απελευθέρωση του κατά συρροή...
δολοφόνου, αλλά και την απενοχοποίηση των πράξεων του Σάββα Ξηρού, ανέφερε ο κ. Ιάσονας Φωτήλας φέρνοντας το ζήτημα της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου για τον Ξηρό στην Βουλή.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, είπε: «Δεν είναι μόνο κ. Υπουργέ και κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης ότι πριν από λίγους μήνες ψηφίσατε νομοσχέδιο με αποκλειστικό σχεδόν σκοπό την αποφυλάκιση του ίδιου
του Ξηρού οδηγώντας σε κρίση τις σχέσεις της χώρας μας με τις Η.Π.Α- αλλά και με την κοινή λογική θα έλεγα! Πληροφορηθήκαμε επιπλέον τις προηγούμενες ημέρες έκπληκτοι ότι η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου έχει ήδη ανεβάσει θεατρικό έργο που στηρίζεται την αυτοβιογραφία του (στην αυτοβιογραφία ενός ανθρώπου που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει μετανοήσει για τον πόνο που προκάλεσε για τις δολοφονίες του κατά των πολιτών). Δεν λέω ότι ευθύνεστε εσείς κ. Υπουργέ προσωπικά γι’ αυτό το γεγονός, αλλά είναι ενδεικτικό του γεγονότος ποιες αξίες προβάλλονται από το νέο καθεστώς που υπηρετείτε από τη θέση σας» για να προσθέσει «αρνούμαι να παρακολουθήσω τον συλλογισμό της κυβερνητικής πολιτικής. Δίνετε την δυνατότητα στον κ. Ξηρό να κάνει τέχνη. Ίσως και να γίνει τέχνη και δι’ αυτού του τρόπου να εξαγνιστεί, κατά κάποιο τρόπο, η κατά συρροή δολοφονία αθώων ανθρώπων. Είναι προφανές ότι ο εξαγνισμός του κου Ξηρού αποτελεί πλέον για κάποιους διαρκή και επίμονη προτεραιότητα. Κάποιοι επιδιώκουν όχι μόνο την φυσική απελευθέρωση του κατά συρροή δολοφόνου, αλλά και την απενοχοποίηση των πράξεων του δια μέσω της ιδεολογικοποίησης της τρομοκρατίας !! Ξέρετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι αυτή ακριβώς ήταν και η μέθοδος των Ναζί, μιας και πριν λίγο πραγματώθηκε η ολομέλεια για το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Όλες τις τρομοκρατικές τους ενέργειες, όλες τους τις στυγερές δολοφονίες, τις ενέδυαν με ένα μανδύα ιδεολογίας».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «είμαστε μακριά από την άσκηση λογοκρισίας σε καλλιτεχνικά έργα. Όμως, το Εθνικό Θέατρο είναι θεσμός της πολιτείας μας και προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες συγκρότησης, με συγκεκριμένους στόχους, με συγκεκριμένες πολιτικές. Για φανταστείτε κύριοι βουλευτές στη Γαλλία να πλήρωναν οι Γάλλοι φορολογούμενοι για να ανεβάσει το εκεί Εθνικό Θέατρο παράσταση που θα βασιζόταν στις διηγήσεις των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν το Παρίσι! Ή στη Νέα Υόρκη να χρηματοδοτείτο από το κράτος παράσταση, που θα βασιζόταν στα λεγόμενα του Οσάμα Μπιν Λάντεν και των δολοφόνων, που προκάλεσαν το έγκλημα της 11ης Σεπτεμβρίου! Όχι απλώς θα έπεφτε άμεσα η κυβέρνηση, αλλά θα σηκωνόταν και διεθνής κατακραυγή. Και είναι ακόμα πιο εξοργιστική η απάντηση του Εθνικού θεάτρου όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: "Το θέατρο σαν τέχνη δεν έρχεται να ξαναδικάσει, αλλά να αναδείξει καίρια ανθρώπινα προβλήματα. Είναι χώρος δημόσιου διαλόγου. Η Πειραματική Σκηνή ως τόπος έρευνας νέων καλλιτεχνών οφείλει να καταπιάνεται και με επικίνδυνα θέματα!" Να πούμε λοιπόν κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης στη μητέρα του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν ότι η δολοφονία του είναι "ένα επικίνδυνο θέμα". Κατά τη γνώμη μου ο Υπ. Πολιτισμού θα έπρεπε να έχει ήδη απομακρύνει από την θέση τους, όσους από το ΔΣ του Εθνικού θεάτρου υποστήριξαν και προώθησαν την ως άνω πρόταση και σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να ακούσω την άποψη του Υπουργού επί του θέματος».

Από την πλευρά του ο κ. Παρασκευόπουλος απέφυγε να τοποθετηθεί για το ζήτημα του εθνικού θεάτρου και υποστήριξε ότι με την νομοθετική του πρωτοβουλία δεν αποφυλακίστηκε ο Σάββας Ξηρός αλλά 52 άλλοι κρατούμενοι με αποτέλεσμα σήμερα να επικρατεί καλύτερο κλίμα στις φυλακές και να έχει μειωθεί η εγκληματικότητα. «Αφού τους απελευθερώσατε έφυγε η εγκληματικότητα από τις φυλακές και βγήκε στους δρόμους» του ανταπάντησε ο κ. Φωτήλας.
Keywords
Τυχαία Θέματα