''φωτιεσ'' αναβει στους podemos...o tσαβες...

15:31 7/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Επίθεση για παράνομη χρηματοδότηση δέχεται το κόμμα των Podemos, σε μια περίοδο που καταβάλλονται ...
προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία. Στο επίκεντρο της κριτικής οι αποκαλύψεις για παράνομη χρηματοδότηση από τον πρώην ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης στην Ισπανία.

Ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, κάνουν λόγο για χρηματοδότηση ύψους επτά εκατ. ευρώ από τον πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας με σκοπό να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα της Ισπανίας και να «εξάγει» την μπολιβαριανή επανάσταση.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, το καθεστώς Τσάβες
προσέφερε χρηματοδότηση επτά εκατομμυρίων δολαρίων στον όμιλο προβληματισμού CEPS, στο οποίο έχει εργαστεί ο δημοφιλής ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας. Τα στοιχεία αυτής της προσφοράς βρίσκονται ήδη στα χέρια της ισπανικής αστυνομίας η οποία διενεργεί έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία ήρθαν στην κατοχή των ισπανικών Αρχών μέσω των αμερικανικών, οι οποίες, με τη σειρά τους, τα έλαβαν από τον Ραφαέλ Ισά, πρώην υπουργό Οικονομικών της Βενεζουέλας που πλέον ζει στις ΗΠΑ.

Η εφημερίδα ABC δημοσίευσε μάλιστα και φωτογραφίες των εγγράφων. Σε ένα από αυτά, περιγράφεται σε μια παράγραφο ότι σκοπός της χρηματοδότησης είναι να επηρεάσει αριστερούς διανοητές και πολιτικά κόμματα στην Ισπανία.

Το κόμμα αρνείται τις κατηγορίες, ενώ το ισπανικό δίκτυο ABC ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του έγγραφο που αποδεικνύει την χρηματοδότηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα