Φοροελαφρυνσεις υπο ορους εξεταζει το υπ. οικονομικων

16:48 31/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Η πορεία των δημοσιονομικών και το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα καθορίσουν τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την υλοποίηση του σχεδίου που φέρεται να έχει η κυβέρνηση. Αυτό...
προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο οδικός χάρτης για τους φόρους που καταρτίζει η κυβέρνηση ξεκινά ουσιαστικά
από το 2015 και, στην πλήρη εφαρμογή του θα οδηγήσει σε μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 12%. Όσον αφορά στα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής από το 42% θα υποχωρήσει στο 33%, επιχειρήσεις και ελέυθεροι επαγγελματίες θα επιβαρύνονται για τα κέρδη τους με συντελεστή 15%, ενώ τελευταίους μήνες ζωής μετράνε η έκτακτη εισφορά, τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελείας.
Στο μεταξύ, στην έγκριση της καταβολής των 2 δόσεων αξίας 3,41 δις ευρώ προς την Ελλάδα προχώρησε το ΔΝΤ. Το Ταμείο, στην ανακοίνωσή του, διαπιστώνει σημαντική πρόοδο αλλά και μεγάλες προκλήσεις για τα επόμενα χρόνια, λόγω και της ύπαρξης δημοσιονομικού κενού. Θεωρείται δε απαραίτητη η πρόσθετη δημοσιονομική προσαρμογή, για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, μέσω διαρκούς και ψηλής ποιότητας μέτρων, ενισχύοντας παράλληλα το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας.
Σημειώνεται, επίσης, ότι το ΔΝΤ δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας όσον αφορά στην κατάργηση της έκτακτης εισφοράς στο ορατό μέλλον.
Keywords
Τυχαία Θέματα