Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 74ο, αναζητηση νεας ηγεσιας και γιωργος γαμπριτσιοσ!

13:16 20/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Παρά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην επάνδρωση των δημόσιων οργανισμών και φορέων. Ένας από αυτούς είναι...
και η ΕΡΤ. Σε όσα πρόσωπα γίνεται κρούση να αναλάβουν την ηγεσία της και να ανέβουν στο ραδιομέγαρο δεν ανταποκρίνονται στην πρόσκληση γνωρίζοντας
τι τους περιμένει, σε μια διαλυμένη και υπερχρεωμένη ΕΡΤ. Το μόνο που έχει καταφέρει είναι να διορίσει 3 νέα μέλη στο ΔΣ σε αντικατάσταση αυτών που αποχώρησαν.

Τελικά μετά από 4 περίπου μήνες διακυβέρνησης και προσπαθειών, ανακοινώνεται στις 29 Ιανουαρίου 2010 η νέα ηγεσία της ΕΡΤ. Μαζί και οι αποχωρήσεις της προηγούμενης διοίκησης, ενώ ο Χρήστος Παναγόπουλος όλο αυτό το διάστημα πληρωνόταν από την ΕΡΤ, εργαζόμενος στον ΣΚΑΙ που είχε επιστρέψει αλλά πολλοί σύμβουλοι.

Πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Γιώργος Γαμπρίτσος πρώην διευθύνων σύμβουλος της Nova και τεχνικός διευθυντής του MEGA. Στη θέση αυτή θα παραμείνει για όσο διάστημα χρειαστεί, αφού θα γίνει διαχωρισμός προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου με νομοθετική ρύθμιση.

Τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ προσεχώς θα αναλάβει, ο δικηγόρος Θανάσης Παπαγεωργίου ο οποίος συμμετέχει στο νέο ΔΣ της ΕΡΤ μαζί με τα άλλα μέλη που είχαν διοριστεί τον Οκτώβριο. Ο κ. Παπαγεωργίου ήταν στέλεχος του «Αθήνα 2004» αλλά και του «Ελεύθερου Τύπου» της Γιάννας Αγγελοπούλου. Από την ΕΡΤ αποχωρούν εκτός από τον Χρήστο Παναγόπουλο και τα μέλη του ΔΣ: οι Τζώνυ Καλημέρης, Γιώργος Ελενόπουλος, Αλέξης Κωστάλας και Βασίλης Δημητρίου. Ο Καλημέρης θα επανέλθει δυναμικά.

νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. της ΕΡΤ είναι ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών Λένα Διβάνη και ο Χρήστος Αβραάμ, ενώ παραμένουν οι: Γεωργανδρέας Ζάννος, Ηλίας Μοσχονάς και Στέλιος Στεφάνου που είχαν τοποθετηθεί νωρίτερα μετά τις αποχωρήσεις, από τον υπουργό Πολιτισμού. Στη θέση τους παρέμειναν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων: Αρίστων Κοντιζάς και Συμεών Σαζακλόγλου, που έπαιξαν αργότερα σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, μετά το «μαύρο».

Ο Στέλιος Κούλογλου, για το διορισμό του στο ΔΣ είχε δηλώσει: «Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του κ. Γερουλάνου, καθώς αποκαθιστά μια κατάφωρη αδικία που διεπράχθη σε βάρος μου, και το κυριότερο, έπληξε την ελεύθερη έκφραση και την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, συστατικά στοιχεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αποδεικνύεται ότι όπως και το ψέμα έτσι και η λογοκρισία έχει κοντά ποδάρια. Θα υποβάλω προς έγκριση για τη νέα τηλεοπτική χρονιά τις δύο εκπομπές μου (Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, Θεματική βραδιά) που εκπαραθυρώθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση. Εξυπακούεται ότι, πριν οι δύο εκπομπές περάσουν από την έγκριση του Δ.Σ., θα παραιτηθώ από τη θέση μου».

Βέβαια αργότερα ο Στέλιος Κούλογλου έγινε ευρωβουλευτής με πολύ καλύτερα χρήματα και άνεση, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνει και τον «ρεπόρτερ» στο «ρεπορτάζ χωρίς σύνορα».

Το νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ αφού πέρασε από ακρόαση του ΕΣΡ, και ο κ. Γιώργος Γαμπρίτσος από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ανέλαβαν καθήκοντα.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους άρχισαν τα δύσκολα. Με πρώτο την αντικατάσταση των συντελεστών της πρωινής ζώνης. Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση ο Χρήστος Παναγόπουλος είχε φροντίσει να πάρει μαζί του στον ΣΚΑΙ-προίκα-τους Λυριτζή-Οικονόμου και Πόπη Τσαπανίδου το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου, αποδυναμώνοντας την πρωινή ζώνη της ΕΡΤ.

Ο Γιώργος Γαμπρίτσιος γνώστης του αντικειμένου ήταν μια ελπίδα για την ΕΡΤ. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθηκοντά του και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο ραδιομέγαρο, με συναινετική διάθεση και διάλογο ξεκίνησε την αναγέννηση του φορέα. Συμπαραστάτης και συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια είναι και η ΠΟΣΠΕΡΤ.
Το συνδικαλιστικό όργανο που έχει δεχθεί και δέχεται την κυβερνητική επίθεση, με το πρόσχημα ότι αντιδρά σε κάθε μορφή αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, συμπαρίσταται στα νέα σχέδια του διευθύνοντος συμβούλου. Ο Γιώργος Γαμπρίτσιος έχει τη συμπαράσταση των εργαζομένων που τον εμπιστεύονται. Είναι ένα αξιόπιστο πρόσωπο και άνθρωπος του διαλόγου. Θα τα καταφέρει;

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια… μέρος 75ο, νέα περίοδος για το φορέα και εξυγίανση με περικοπές και μειώσεις μισθών και «βόμβα» παραίτησης.
Keywords
Αναζητήσεις
ερτ, γιωργος γαμπριτσιος
Τυχαία Θέματα