Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 59ο, ωνασειο, ραδιομεγαρο, παν-παν, ποσπερτ!

12:08 29/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Μετά την εκλογή Σημίτη στην πρωθυπουργία, αλλάζουν και τα δεδομένα στην ΕΡΤ. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Παναγιώτου(Παν-Παν) έχει αλλάξει στρατόπεδο σύμφωνα με...
πληροφορίες και έχει μετακινηθεί προς την πλευρά Σημίτη. Έτσι παραμένει στη τη θέση του στο ραδιομέγαρο με τη βοήθεια και συνεργασία της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Στο Ωνάσειο ο Ανδρέας δίνει τη δική του μάχη. Κομματικά στελέχη και υπουργοί
τον επισκέπτονται καθημερινά και φεύγουν απογοητευμένα από την ενημέρωση που έχουν για την υγεία του. Δυο πρόσωπα είναι οι πιο συχνοί επισκέπτες που πολλές φορές δακρύζουν-συνομιλώντας με τους τεχνικούς της ΕΡΤ.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και ο Κίμων Κουλούρης. Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος είναι πιο ευαίσθητος και πολλές φορές δακρύζει μπροστά μας, όταν τα ιατρικά ανακοινωθέντα δεν δίνουν πολλές πιθανότητες επιβίωσης. Μας δίνει οδηγίες-δακρυσμένος-πως θα κλείσει η Συγγρού και πως θα μεταφερθεί η σoρός στη Μητρόπολη.

Ο Κώστας Σημίτης ξεπερνώντας τις κρίσιμες ώρες και πρώτες μέρες της πρωθυπουργίας του την κρίση των «Ιμίων», φαίνεται ότι ελέγχει την κατάσταση αφού με την εκλογή του στην πρωθυπουργία, εκτόπισε τους αντιπάλους του, Τζοχατζόπουλο, Αρσένη και Χαραλαμπόπουλο(ο Κακλαμάνης είχε αποσύρει την υποψηφιότητα του).

Οι αλλαγές που κάνει σε κυβερνητικό επίπεδο δεν είναι ουσιαστικές. Η ΕΡΤ συνεχίζει μέσα σε αγωνία και συγκίνηση να μεταδίδει καθημερινά όλα τα ιατρικά ανακοινωθέντα και έκτακτα δελτία ειδήσεων. Το ίδιο κάνουν όλα τα ιδιωτικά κανάλια αλλά και διεθνή ΜΜΕ με καθημερινές συνδέσεις.

Άνθρωπος της ΕΡΤ έχει αναλάβει να τροφοδοτεί καθημερινά το εξωτερικό συνεργείο που καλύπτει τα γεγονότα του Ωνασείου με φαγητό και ότι άλλο χρειάζεται το προσωπικό. Τεχνικοί και δημοσιογράφοι εναλλάσσονται όλο το 24ώρο. Περισσότερες από 15-20 μερίδες φαγητό είναι καθημερινά στη διαθεσή τους. Η ηγεσία της ΕΡΤ δεν τσιγκουνεύεται σε θέματα σίτισης, αντίθετα με τα ιδιωτικά κανάλια που έχουν άλλη αντιμετώπιση. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο καλός συνάδελφος της ΕΡΤ Η.Π., φέρνει περισσότερες μερίδες και για λίγους συναδέλφους ιδιωτικών καναλιών που οι διοικήσεις τους έχουν ξεχάσει. Τα κανάλια αυτά είναι γνωστά γιατί περνούσαν οικονομική κρίση την εποχή εκείνη.

Τον ενδιαφέρον της ηγεσίας του ραδιομεγάρου και των ειδήσεων είναι σχεδόν σε ανοιχτή γραμμή για τις εξελίξεις στο Ωνάσειο και με τον Κώστα Σημίτην στην πρωθυπουργία. Ο Παν-Παν παραμένει στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και επαληθεύονται οι πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει ρίξει γέφυρα με τους ανθρώπους του Σημίτη. Τη θέση του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ έχει πάρει ο Δημήτρης Ρέππας που αντικατέστησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο που μετακινήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η ΕΡΤ συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, με μικροαλλαγές και εύνοια στον κομματικό μηχανισμό. Η ΠΟΣΠΕΡΤ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, ενώ διευθυντικές θέσεις έχουν πάρει και μέλη του ΔΣ του συνδικαλιστικού οργάνου. Έρωτες μίση και πάθη μεταξύ των ανθρώπων της ΕΡΤ αναβιώνουν και πάλι. Κάποιοι φτάνουν και σε γάμο αλλά δεν αρκούν πολύ. Ενημέρωση και προπαγάνδα δεν έχει αλλάξει.

Η ΝΔ που έχει αλλάξει αρχηγό και ο Μιλτιάδης Έβερτ έχει αναλάβει τα ηνία του κόμματος παρά τις διαμαρτυρίες του δεν του δίνουν σημασία. Ο Σημίτης νιώθει αρκετά δυνατός. Έχει προηγηθεί το ΄95 η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας του Κωστή Στεφανόπουλου με τη βοήθεια των βουλευτών του Α. Σαμαρά και ο πρωθυπουργός δεν έχει να φοβάται τίποτα. Στο κρεβάτι του πόνου μέσα στο Ωνάσειο ο Ανδρέας Παπανδρέου δίνει τη μάχη για να κερδίσει μία ακόμα μέρα από το θάνατο που του έχει στήσει καρτέρι. Και το θαύμα γίνεται. Μετά από 123 μέρες νοσηλείας και 177 ιατρικά ανακοινωθέντα, παίρνει εξιτήριο από το Ωνάσειο στις 21 Μαρτίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα