Τη… γ@μησε ο Χουδαλάκης

Όταν ο λαϊκισμός ταυτίζεται με την κακώς εννοούμενη αμεσότητα

Ακόμη και το παρεξηγημένο Διαδίκτυο που ομολογουμένως τα «ήθη» είναι πιο χαλαρά από τα παραδοσιακά ΜΜΕ, αποφεύγει να χρησιμοποιεί «ακατάλληλες» εκφράσεις… Όχι όμως λόγω πουριτανισμού, κυρίως για λόγους διαφήμισης… Αλλά και επειδή στο κάτω – κάτω η διάλεκτος του «καφενείου» είναι για το καφενείο… Οπουδήποτε αλλού (αν τη μεταφέρεις) είναι σαν κακή τέχνη!

Ο Γιώργος Χουδαλάκης σήμερα το πρωί λοιπόν από τη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real FM

είχε κέφια και ήθελε να γίνει παραστατικός περιγράφοντας τις εξελίξεις στην αλυσίδα των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος… Εξηγώντας στους ακροατές τα προβλήματα και το κανόνι που ενδεχομένως σκάσει στην αγορά… Αναφέρεται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ που υπολογίζεται ότι είναι τα χρέη της εταιρίας στους προμηθευτές της… Και επειδή όπως είπαμε ήθελε να είναι απλός, κατανοητός και κυρίως παραστατικός και άμεσος – με την κακή έννοια του όρου – αποφάσισε και σε καμία περίπτωση δεν ήταν εν τη ρύμη του λόγου να πει, «Τη γ@μησαν οι μικρές εταιρίες που προμήθευαν το σούπερ μάρκετ» χωρίς μπιπ και αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι η λέξη δεν αρμόζει στο πρωινό ραδιόφωνο! Την εκστόμισε όμως… Και χωρίς να ζητήσει συγγνώμη από εκείνους τους ακροατές που ενδεχομένως παρεξηγήθηκαν στο άκουσμά της!

Το πρόβλημα όμως δεν είναι η λέξη, αλλά η χρήση και φυσικά το περιβάλλον… Και κυρίως ο λαϊκισμός ορισμένων εκπομπών του ραδιοφώνου που ταυτίζεται με την κακώς εννοούμενη αμεσότητα! Διότι μόνο αμεσότητα με τον ακροατή δεν είναι να πεις «τη γ@μησε ο άλλος»!

The post Τη… γ@μησε ο Χουδαλάκης appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα