''exoyme tameiako keno - λιγο πριν το πασχα ξεκινησε η απωλεια εσοδων''...

10:01 23/4/2015 - Πηγή: Fimotro
«Απρόσμενη εξέλιξη» στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που δημιούργησε «ταμειακό κενό» επικαλέστηκε ...
ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας προκειμένου να υποστηρίξει στη Βουλή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ και άλλων 1.500 φορέων.

«Λίγο πριν το Πάσχα άρχισε να παρατηρείται απόκλιση εσόδων. Μας δημιουργήθηκε
ένα κενό από τις 22 - 27 Απριλίου και πέρα που δεν μπορούσε να καλυφθεί από τα έσοδα που θα έρχονταν από την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και του ΦΠΑ», παραδέχθηκε ο υπουργός, προσθέτοντας πως ως εκ τούτου, «υπήρχε ταμειακό κενό που έπρεπε να καλυφθεί με κάποιο τρόπο».

«Αυτοί οι δύο λόγοι: οι απρόσμενες εξελίξεις στον προϋπολογισμό και οι μεγάλες διακυμάνσεις που παρουσιάζουν τα ταμειακά μας, μας οδήγησαν σε αυτή την διαδικασία (σ.σ. ΠΝΠ)», σημείωσε, ενώ υποστήριξε ότι η ρύθμιση δεν θα μπορούσε να εισαχθεί με τροπολογία καθώς δεν υπήρχε σχετικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιχείρησε να εισάγει την ρύθμιση με τροπολογία την περασμένη εβδομάδα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών, αλλά δεν την έκανε αποδεκτή η Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφορικά με την αναδρομική ισχύ που έχει η ΠΝΠ, ο κ. Μάρδας παραδέχθηκε πως έπρεπε να καλυφθούν φορείς που ήδη είχαν σπεύσει να δώσουν στην κυβέρνηση τα ταμειακά τους διαθέσιμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα