''πολιτικη αποφαση αν θα καταληξουμε σε συμφωνια ή οχι''...

09:01 23/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Με μία δήλωση-χρησμό ότι αποτελεί πολιτική απόφαση αν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα καταλήξουν...
σε συμφωνία, συμπύκνωσε το νόημα των συζητήσεων της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης.

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων στο λεγόμενο «Brussels Group», του οποίου οι διαπραγματεύσεις γίνονται στο Παρίσι, στην έδρα της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ, ο κ. Θεοχαράκης αποκάλυψε ότι «υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές διαφορές» μεταξύ Αθήνας
και δανειστών.

«Υπάρχχουν ακόμη πάρα πολλές διαφορές οι οποίες θα πρέπει να γεφυρωθούν αν τελικά αποφασίσουμε να συμφωνήσουμε για το θέμα αυτό» επισήμανε ο κ. Θεοχαράκης και συμπλήρωσε: « Τελικά αποτελεί πολιτική απόφαση αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία ή όχι».

Σχετικά με τα πεδία στα οποία η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές διαφωνούν, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι δεν είναι μόνο ένα και δύο και ενδεικτικά αναφέρθηκε στις συντάξεις.

«Οι μέρες που έχουμε στη διάθεσή μας δεν είναι πολλές» εκτίμησε σιβυλλικά ο κ. Θεοχαράκης μοιάζοντας να αποδέχεται τις απόψεις ότι η συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές πρέπει να υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν πιστωτικό γεγονός.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η αναφορά του Νίκου Θεοχαράκη ότι η ελληνική αντιπροσωπεία μίλησε για αρκετές ώρες «με όλους τους θεσμούς και με τους τέσσερις δηλαδή» δεδομένου ότι οι θεσμοί -όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα- ήταν τρεις: η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα