Εξερθρωση μεγαλου κυκλωματος διακινησης μεταναστων...

18:38 17/1/2013 - Πηγή: Fimotro
Μεγάλο πλήγμα στους σύγχρονους δουλεμπόρους επέφερε η ασφάλεια Αττικής εξαρθρώνοντας κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Συνολικά έχουν συλληφθεί 14 άτομα σε Αττική και Ρόδο, ανάμεσα στα οποία ο αρχηγός και ο οικονομικός ...
διαχειριστής της εγκληματικής οργάνωσης, που τα πλοκάμια της απλώνονται σε Τουρκία και Ελλάδα. Από την Interpol και την Europol, αναζητούνται άλλα 14 τουλάχιστον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε Τουρκία, Βέλγιο και Γερμανία.
Από την έρευνα
προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση προωθούσε μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα με τελικό προορισμό την Ιταλία.
Τα μέλη της οργάνωσης συγκέντρωναν αλλοδαπούς στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, που επιθυμούσαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα και τους προωθούσαν στα τουρκικά παράλια. Από εκεί, με σκάφη της οργάνωσης τους προωθούσαν είτε σε νησιά του Αιγαίου και ιδίως στην Ρόδο, την Κω και τη Μυτιλήνη, είτε απευθείας στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Με ανάλογο τρόπο, μέλη της οργάνωσης, συγκέντρωναν στην Αττική αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να φύγουν παράνομα από την ελληνική επικράτεια και τους μετέφεραν με φορτηγά οχήματα προς παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και από εκεί, με πλωτά σκάφη, τους προωθούσαν στην Ιταλία.
Οι αμοιβές ξεκινούσαν από 1.200 ευρώ το άτομο, όταν προορισμός ήταν κάποιο νησί του Αιγαίου και έφθαναν τα 2.500 ευρώ, όταν προορισμός ήταν η Αθήνα, ενώ για τα παιδιά απαιτούσαν το μισό χρηματικό ποσό.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους, μέσω του τραπεζικού συστήματος και για το λόγο αυτό διακινούσαν τα χρηματικά ποσά με την εναλλακτική μέθοδο διακίνησης κεφαλαίων HAWALLA, με σκοπό να αποκρύψουν την παράνομη προέλευσή τους.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι η οργάνωση είχε οργανώσει δέκα επιχειρήσεις μεταφοράς παράνομων μεταναστών προωθώντας στην Ελλάδα περισσότερους από 300 αλλοδαπούς.
Σε βάρος των συλληφθέντων καθώς και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα