Ευρωπαικη διασκεψη και ''κουρεμα'' του χρεους ζητησε ο αλ.τσιπρας απο τις βρυξελλες...

19:16 3/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Τις θέσεις του κόμματός του για την επίλυση του προβλήματος χρέους της χώρας μας, εντός πάντα του ευρωπαϊκού πλαισίου, είχε τη δυνατότητα να περιγράψει στους συνομιλητές του...
ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας στο διήμερο ταξίδι του στις Βρυξέλλες το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα.
Ο κ. Τσίπρας
επανέλαβε στους συνομιλητές του την πάγια θέση του κόμματός του για τη σύγκληση μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το δημόσιο χρέος, μιας έκτακτης δηλαδή Συνόδου Κορυφής, όπου οι «28» θα αποφασίσουν τη μείωση του ελληνικού χρέους προς τους μηχανισμούς διάσωσης, ένα μορατόριουμ πληρωμής επιτοκίων και διασύνδεση της δημοσιονομικής προσπάθειας με την ανάπτυξη (ρήτρα ανάπτυξης).
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας είχε τη δυνατότητα, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, να χτίσει περαιτέρω τους διαύλους επικοινωνίας με τις Βρυξέλλες και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς με δεδομένο ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στην ευρωπρωτεύουσα τόσο με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς όσο και με τον πρόεδρο της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα.
Χρήσιμη ήταν και η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον αρμόδιο για την Απασχόληση ευρωπαίο Επίτροπο Λάζλο Άντορ, ο οποίος όπως σημειώνουν με νόημα οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα, προ ημερών σε ομιλία του είχε αναφερθεί με τα μελανότερα χρώματα για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα.
Η συνάντηση με τον κ. Ρεν δεν έγινε διότι η πλευρά του κοινοτικού επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις ήθελε να διεξαχθεί το μεσημέρι της Τρίτης, κι ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν ακόμη στην Αθήνα. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ρεν είναι ένας από τους ευρωπαίους αξιωματούχους που επιμένει στις «μνημονιακές» πολιτικές και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στις δηλώσεις του θα ζητούσε εκ νέου από την Ελλάδα να εφαρμόσει απόλυτα τα συμφωνηθέντα.
Τέλος ο κ. Τσίπρας είχε τη δυνατότητα να ακούσει από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (ΕΕΑ) Γκαμπριέλε Tσίμερ ότι το ενδεχόμενο να προταθεί ο ίδιος ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν θα ήταν μία «εξαιρετική επιλογή» με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα