Άλλοι κανονισμοί σε Ευρωλίγκα και άλλοι στο Πρωτάθλημα

19:14 3/10/2013 - Πηγή: TNSite

Η Ευρωλίγκα προέβη στην αλλαγή των κανονισμών διαιτησίας από την τρέχουσα σεζόν μία κίνηση που σίγουρα θα δυσκολέψει τις ομάδες.

Και αυτό γιατί οι ομάδες θα αγωνίζονται με άλλους κανονισμούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και με διαφορετικούς στα εγχώρια πρωταθλήματα τους μιας και οι νέοι κανονισμοί στο παγκόσμιο μπάσκετ θα ισχύσουν μετά το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας το 2014.Αναλυτικά το τι θα ισχύει στους κανονισμούς στην Ελλάδα και τί στην Ευρωλίγκα:

1. Για τις διεκδικούμενες

φάσεις:Ελλάδα: Θα χρησιμοποιείται το βελάκιΕυρωλίγκα: Θα έχουμε τζάμπολ.

2. Για τα τάιμ άουτ:Ελλάδα: Κάθε ομάδα δικαιούται δύο στο πρώτο ημίχρονο και τρία ολόκληρα στο δεύτερο.Ευρωλίγκα: Ο προπονητής πρέπει να διευκρινίζει αν το τάιμ άουτ που καλεί είναι ενός λεπτού ή 30 δευτερολέπτων. Κάθε ομάδα δικαιούται δύο τάιμ άουτ στο πρώτο ημίχρονο και τρία στο δεύτερο, αλλά στα τελευταία δύο λεπτά της αναμέτρησης μπορεί να καλέσει μόνο δύο.

3. Για τις τεχνικές ποινές:Ελλάδα: Σε κάθε τεχνική ποινή η αντίπαλη ομάδα εκτελεί δύο βολές κι έχει την κατοχή.Ευρωλίγκα: Σε κάθε τεχνική ποινή η αντίπαλη ομάδα θα εκτελεί μία βολή, θα έχει την κατοχή ενώ αν ένας παίκτης χρεωθεί με δύο τεχνικές ποινές θα αποβάλλεται.

4. Για το επιθετικό φάουλ:Ελλάδα: Αν η φτέρνα του αμυνόμενου πατάει την διακεκομμένη γραμμή κάτω από το καλάθι, θεωρείται εκτός του ημικυκλίου και μπορεί να κερδίσει επιθετικό φάουλΕυρωλίγκα: Αν η φτέρνα του αμυνόμενου πατάει την διακεκομμένη γραμμή κάτω από το καλάθι, δεν θα μπορεί να κερδίσει επιθετικό φάουλ, ακόμα κι αν είναι ακίνητος, καθώς θα θεωρείται πως βρίσκεται εντός του ημικυκλίου.

hprt

Keywords
Τυχαία Θέματα