Εσβησε η σπουδαια τενιστρια ντορις χαρτ...

14:20 1/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Την τελευταία πνοή της σε ηλικία 89 ετών άφησε η Ντόρις Χαρτ, η οποία κατέκτησε 35 τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ ...
τις δεκαετίες του ΄40 και του ΄50, τρεις εκ των οποίων σε μια ημέρα στο Γουίμπλεντον, όπως ανακοίνωσε το Διεθνές «Χολ οφ Φέιμ» του τένις, επικαλούμενο στενούς φίλους της εκλιπούσης. Η Χαρτ πέθανε στο σπίτι της στη Φλόριντα την Παρασκευή, ενώ δεν έγινε γνωστή η αιτία θανάτου.

Η Χαρτ ήταν η πρώτη παίκτρια που κατέκτησε στη διάρκεια της καριέρας της όλους τους τίτλους που μπορούσε να διεκδικήσει στα τέσσερα τουρνουά γκραν σλαμ (απλό, διπλό και μικτό διπλό), κάτι που έχουν
επίσης καταφέρει η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και η Μάργκαρετ Κορτ Σμιθ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαρτ έφτασε σε αυτές τις επιτυχίες, παρότι είχε οστεομυελίτιδα στο δεξί πόδι, η οποία της είχε αφήσει μια μόνιμη βλάβη. Το Διεθνές «Χολ οφ Φέιμ» του τένις, μάλιστα, αναφέρει στο πορτρέτο του για τη Χαρτ ότι κάποια στιγμή είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού.

«Για εκείνη το να κάνει ό,τι έκανε ήταν ξεχωριστό, επειδή δεν μπορούσε να τρέξει τόσο καλά όσο άλλοι άνθρωποι. Κι όμως είχε την εξυπνάδα» είχε δηλώσει στους "Taipei Times" το 2004 η παρτενέρ της Χαρτ στο διπλό, Σίρλεϊ Φράι.

Η Χαρτ, η οποία το 1951 ήταν Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, κατέκτησε εκείνη τη χρονιά επτά τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, παίζοντας μάλιστα τρεις τελικούς στο Γουίμπλεντον σε μια ημέρα, εξαιτίας των καθυστερήσεων και των αλλαγών που είχε επιφέρει η βροχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Έχασε μόνο ένα σετ στη διάρκεια του δύο εβδομάδων τουρνουά και νίκησε 6-1, 6-0 τη Φράι στον τελικό του απλού. Η Χαρτ κατέκτησε 11 τίτλους στο US Open, από 10 σε Γουίμπλεντον και Ρολάν Γκαρός, καθώς και τέσσερις στο Όπεν Αυστραλίας, ενώ οι 35 τίτλοι της σε τουρνουά γκραν σλαμ την κατατάσσουν στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας μαζί με τη Λουίζ Μπρόου.

Ο πρώτος τίτλος της σε τουρνουά γκραν σλαμ ήταν το 1947, όταν με παρτενέρ την Πατρίσια Τοντ κατέκτησαν το διπλό στο Γουίμπλεντον, ενώ πήρε τον πρώτο τίτλο της στο απλό σε τουρνουά γκραν σλαμ στο Όπεν Αυστραλίας του 1949, όταν νίκησε 6-3, 6-4 τη Νάνσι Γουίν Μπόλτον.

Φράι και Χαρτ κατέκτησαν 11 τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων διαδοχικών στο Ρολάν Γκαρός από το 1950 έως το 1953. Η Χαρτ έγινε δεκτή στο «Χολ οφ Φέιμ» του τένις το 1969.
Keywords
Τυχαία Θέματα