Ερτ=εδτ=δτ+υποικ=νεριτ= νεριτερτ! εμπλεξε τα μπουτια της η κυβερνηση!

11:51 23/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αλέξης Τσίπρας: «Έχετε γίνει επικίνδυνοι για το λαό και τη Δημοκρατία. Πριν από 15 μήνες αποφασίσατε πραξικοπηματικά να βάλετε λουκέτο στην ΕΡΤ. Επί μήνες αρνηθήκατε να συμμορφωθείτε...
με το ΣτΕ και επιμείνατε να παρανομείτε. Σήμερα μπήκατε νύχτα στην ΕΡΤ, αύριο θα μπείτε νύχτα για να βγάλετε από τα σπίτια τους, τούς ανθρώπους, που χρωστάνε όπως επιτάσσει η τρόικα».

Αυτά έλεγε
μεταξύ άλλων στη βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «θεσμική εκτροπή» την πρωινή επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, καταθέτοντας πρόταση μομφής στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με αφορμή την είσοδο των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο στις 4:20 τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου 2013 και τόνισε: «Η εισβολή των ΜΑΤ συνιστά μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ενημέρωσης».

Ο Αντώνης Σαμαράς, υπερασπιζόμενος την είσοδο των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο, με σκληρό και αιχμηρό λόγο απάντησε: «Δημόσια τηλεόραση υπάρχει - και θα μετακομίσει εκεί που πρέπει. Στο ραδιομέγαρο που το είχαν καταλάβει μερικές δεκάδες συνδικαλιστές». Ειδικότερα για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, που απετέλεσε και την αφορμή για την κατάθεση της πρότασης μομφής, ο κος Σαμαράς, απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «είναι αδιανόητο να υπερασπίζεστε παράνομους. Θέλει ο Τσίπρας να κρυφτεί, αλλά οι παλιές συνήθειες δεν τον αφήνουν» και σχολίασε: «Γι' αυτό αναγκαστήκατε να στήσετε χθες στην ΕΡΤ έναν καραγκιόζ μπερντέ για να παίξει στα δελτία των οκτώ».

Αυτά και πολλά άλλα είχαν ακουστεί τότε στη βουλή, από τους δυο μονομάχους και στελέχη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση ήρθε η ώρα της αλήθειας. Η παροιμία του λαού μας: « Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λογο μην πεις» πιάνει τόπο. Αν και οι πολιτικοί, μας έχουν μάθει στα μεγάλα λόγια και τα παραμύθια.

Απόδειξη τα όσα είχε υποσχεθεί η σημερινή κυβέρνηση για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με όλες της δομές λειτουργίες και προσωπικό. Παρά τα όσα έλεγε, κάνει ακριβώς το αντίθετο, στηρίζοντας όμως τους απολυμένους-αγωνιστές. Όπως αυτή η ανακοίνωση με τη συμπλήρωση ενός χρόνου στις 7 Νοεμβρίου 2014, από την είσοδο των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ένα χρόνο πριν, συνιστά μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ενημέρωσης και της δημοκρατίας στον τόπο μας». Και συμπληρώνει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο αυταρχισμός και η βίαιη καταστολή του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ ήταν η μοναδική απάντηση μιας κυβέρνησης χωρίς κανένα κοινωνικό στήριγμα. Το διάδοχο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ των κυβερνητικών παρεμβάσεων και της προπαγάνδας είναι το αποτέλεσμα του εγκλήματος του κλεισίματος της ΕΡΤ εις βάρος της δημοκρατίας και της ενημέρωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τη διαμόρφωση ενός ανεξάρτητου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην υπηρεσία της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του πολιτισμού».

Και πράγματι, τη δεσμευσή του την κάνει πραγματικότητα με την «αντιγραφεί» του νόμου παρωδία Σαμαρά-Βενιζέλου ν.4173/2013. Τόση προετοιμασία είχε κάνει για τον πρώτο δημόσιο φορέα της χώρας!!! Εκτός απροόπτου λοιπόν, μέσα στην εβδομάδα θα λειτουργεί το νέο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤΕΡΤ μετά την απόφαση του υπουργού επικρατείας να καταργήσει το ΕΣ και ΔΣ της ΝΕΡΙΤ και να διορίσει νέο ΔΣ που θα διοικήσει τη Νεριτέρτ!!!

Εύχομαι και πιστεύω, μέχρι να επαναλειτουργήσει το αντίγραφο της πάλε ποτέ ΕΡΤ και νυν ΝΕΡΙΤΕΡΤ που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το νέο ΔΣ να έχει και μέλη κάποιους ψυχιάτρους για να πάρουν λογικές αποφάσεις στο «ψυχιατρικό ίδρυμα» που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Έχω όμως πολλές αμφιβολίες εάν βρεθούν «εγνωσμένου κύρους» πρόσωπα να πάνε στο ραδιμέγαρο, και να χτίσουν κάτι καινούργιο με υλικά κατεδάφισης από το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, χωρίς ουσιαστικές τομές και αλλαγές στο νόμο. Πολύ περισσότερο Συριζαίοι, που καταδίκασαν τον ν.4173/2013 που καλούνται τώρα να εφαρμόσουν με διάφορες παραλλαγές. Ίσως Νεοδημοκράτες και Πασόκοι που ψήφισαν το ν.4173/2013 είναι πιο εύκολο!!!

Δεν γνωρίζω αν βρεθούν εθελοντές να πάνε στην «κρεμάλα» η αν αναζητηθούν με το φανάρι του Διογένη. Λογικά πρόσωπα πάντως είναι αρκετά δύσκολο να καθίσουν στο πιλοτήριο χωρίς όργανα πλοήγησης(ο διορισμός νέου ΔΣ με το άρθρο 38 του ν.4320/2015 για την ανθρωπιστική κρίση-Ρυθμίσεις Θεμάτων ΝΕΡΙΤ Α.Ε στο τέλος της ανάρτησης).

Οι ίδιοι, θα χρειαστούν ψυχιατρική στήριξη για να κάνουν πλήρη απογαλακτισμό, από παθογένειες, αρρώστιες, διαφθορά και καταπολέμηση κάθε είδους μικροβίων που μολύνουν το ευαίσθητο κορμί της ΕΡΤ, από την ασέλγεια που συνεχίζουν επάνω στο σώμα της, και μάλιστα χωρίς «προφυλακτικά» μέχρι να ορθοποδήσει!!!

Εν τω μεταξύ ματαιώθηκε και πάλι η συνάντηση που επρόκειτο να γίνει αύριο Τρίτη του υπουργού επικρατείας με την ΕΣΗΕΑ, και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26/3 εάν δεν αναβληθεί και πάλι. Αν και απ΄ότι αντιλαμβάνομαι το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων κάπου έχει μπερδευτεί με την ΕΡΤ. Δείχνει κάποια αδιαφορία και σφυρίζει «κλέφτηκα».

Από την άλλη ο κύριος Παππάς, δεξί χέρι του πρωθυπουργού, είναι αναγκασμένος να τον ακολουθεί παντού. Και στο Βερολίνο είναι κρίσιμη η συνάντηση Μέργκελ-Τσίπρα. Με τόσο βαρύ φορτίο ο υπουργός επικρατείας είναι αρκετά δύσκολο να ασχοληθεί με την ΕΡΤ. Δεν έχει χρόνο για το φορέα. Ακόμη και το σχέδιο νόμου ν.4173/2013 αντέγραψαν οι «φιμιμίδες» βάζοντας το χεράκι τους και «λογιστές». Περιμένετε αποκαλύψεις.

Νικόλα! βαριά η καλογηρική! Δώσε σε κάποιον άλλο τα ΜΜΕ που θα έχει χρόνο, για να ασχοληθεί και με την ΕΡΤ. Να γνωρίζει πως λειτουργεί το τηλεοπτικό πεδίο της χώρας αλλά και το διεθνές. Αρκετά έχει διασυρθεί στο εξωτερικό η Ελλάδα μετά το πραξικοπηματικό «μαύρο».
Αγαπητέ Νικόλα: «ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν».

Άρθρο 38

Ρυθμίσεις θεμάτων ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

1. Το Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΣ) της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. του άρθρου 8 του ν. 4173/2013 (Α΄ 169) καταργείται. Με την επιφύλαξη της διάταξης της παρ.1 του άρθρου 9 του ίδιου νόμου, όπως αυτή αντικαθίσταται με την παρ. 2 του παρόντος άρθρου, το σύνολο των αρμοδιοτήτων του καταργούμενου ΕΣ ασκείται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε..
2. Η παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4173/2013 αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας που είναι αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Το Δ.Σ. αποτελείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και από τέσσερα (4) μέλη, τα οποία επιλέγονται μεταξύ προσώπων εγνωσμένου επαγγελματικού και επιστημονικού κύρους, με εξειδίκευση σε τομείς συναφείς με το σκοπό και τις αρμοδιότητες της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.. Ο Διευθύνων Σύμβουλος επιλέγει ένα (1) μέλος του Δ.Σ. ως αναπληρωτή του. Ο τελευταίος αναπληρώνει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο απόντα ή κωλυόμενο και ασκεί όλες τις αρμοδιότητές του σε περίπτωση που αυτός παραιτηθεί ή εκλείψει, έως το διορισμό του διαδόχου του.»
3. Το στοιχείο α΄ της παρ. 9 του άρθρου 9 του ν. 4173/2013, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 του άρθρου έβδομου του ν. 4279/2014 (Α΄ 158), καταργείται.
Keywords
Τυχαία Θέματα