Ερευνες της ελ.ας σε γραφεια της χρυσης αυγης...

11:24 18/9/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Ο 45χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία στην Αμφιάλη ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή, όπως ανακοίνωσε ...
η αστυνομία. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη έφοδος της ΕΛ.Α.Σ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Μεσογείων και σταθμό Λαρίσης.
Νωρίτερα, πάντως, με ανακοίνωσή
της η Χρυσή Αυγή διέψευσε κατηγορηματικά τα περί εμπλοκής της στο φονικό και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον όσων «την εμπλέκουν καθ' οινοδήποτε τρόπο στο έγκλημα», κάνοντας λόγο για «άθλιους συκοφάντες».
«Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της.
Προηγουμένως, και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ ότι η Χρυσή Αυγή «ουδεμία σχέση έχει με αυτό το θλιβερό συμβάν».
«Πάνε κάποια υποκείμενα και μας κατηγορούν και δημιουργούν κλίμα πόλωσης και πολέμου», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε ότι «προφανώς το έγκλημα αυτό δεν είχε πολιτικά κίνητρα».
Το χρονικό

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένας 34χρονος μουσικός hip hop, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε αντιφασιστική δράση, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι από τον 45χρονο σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι. Όπως έγινε γνωστό, το θύμα βρισκόταν από νωρίς στην καφετέρια με παρέα και παρακολουθούσε αγώνα ποδοσφαίρου.
Αρχικά σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον 45χρονο για οπαδικά θέματα. Ο δράστης αποχώρησε και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα γύρισε στην όδο Παναγή Τσαλδάρη όπου έγινε και το φονικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, πρόλαβε και είπε το όνομα του δράστη στους αστυνομικούς.
Όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του 200 - 300 άτομα, μέλη αριστερών οργανώσεων έσπευσαν στο σημείο της δολοφονίας. Πλήθος είναι συγκεντρωμένο στην περιοχή και σήμερα το πρωί, ενώ και στις 18.00 έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική διαδήλωση. Συντονισμένα πυρά κατά της Χρυσής Αυγής
«Η ανοχή προς την Χρυσή Αυγή έφερε νεκρό. Να σαπίσουν στην φυλακή οι δράστες», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε ανάρτησή του στο twitter για το φονικό.
«Αντιφασιστικό μέτωπο τώρα. Μαζικά - ειρηνικά για τη δημοκρατική ομαλότητα», συμπληρώνει.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ κάνει λόγο για «θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής». «Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα και προσθέτει:
«Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».
Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός «πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου απέναντι στη μαύρη συμμαχία» τονίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Όσο οι ναζιστές, με παραινέσεις πολιτικών και ''δημοσιογράφων'', ετοιμάζονται να αναρριχηθούν στην εξουσία σα νέοι εταίροι της συγκυβέρνησης των δανειστών, τόσο θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Ήταν αναμενόμενο», σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά, συμπληρώνοντας ότι «η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της "θεσμικής ασφυξίας" της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών».
«Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το χθεσινό ρατσιστικό παραλήρημα στη Βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα», συμπληρώνει.
Την Χρυσή Αυγή «δείχνει» και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι», τονίζει σε ανακοίνωσή της.«Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο - χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία», σημειώνει μεταξύ άλλων.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα