Επεκτεινεται η συνεργασια ελλαδας - ισραηλ σε θεματα ναυτιλιας...

11:24 18/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Το «άριστο» επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, καθώς και τους τρόπους της επέκτασής της σε θέματα που αφορούν τη ναυτιλία, ...
τις ακτοφυλακές και την προώθηση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, συζήτησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο πρέσβης του Ισραήλ, Άριε Μέκελ, σε συνάντησή τους.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη βούληση του αυτή η συνεργασία να συνεχισθεί και στο μέλλον αποφέροντας θετικά αποτελέσματα και για τα δύο κράτη. «Εξάλλου, οι
δύο χώρες βρίσκονται στην ίδια πλευρά και πραγματικά εκτιμώ ότι από αυτή τη σχέση μπορούμε να αποκομίσουμε αμοιβαία οφέλη» δήλωσε σχετικά, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται σε «καθημερινό πόλεμο» για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η εμβάθυνση στις σχέσεις των δύο χωρών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου, καθώς και η στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών σε όλα τα επίπεδα.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης περιέγραψε τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου και στάθηκε στη μάχη που δίνει καθημερινά στο Αιγαίο η Ελληνική Ακτοφυλακή. Ο κ. Μέκελ, από πλευράς του, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι στο καλύτερο σημείο από ποτέ» και εξέφρασε τη βούληση της ισραηλινής κυβέρνησης να βοηθήσει με κάθε τρόπο την Ελλάδα αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει.
Keywords
Τυχαία Θέματα