Ερχονται σαρωτικες αλλαγες στη φορολογια

11:18 14/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία επιφέρει κατ εντολή της τρόικας το νέο μνημόνιο. Εκτός από τους 15 φόρους που ήδη τρέχουν μέσα στο 2012, το αργότερο ως τον Ιούνιο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με επιπλέον παρεμβάσεις που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τις...
τσέπες μας.
Η κατάργηση φοροαπαλλαγών και «προνομιακών» φορολογικών καθεστώτων είναι πλέον δεδομένη και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται
Περικοπή ακόμη και κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα,
ασφάλιστρα, ιατρικές εξετάσεις, νοσήλια, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές και χορηγίες
Μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές
Καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ για όλες τις υπηρεσίες χωρίς εξαιρέσεις
Κατάργηση ακόμη και των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου
Όσον αφορά στα ακίνητα προβλέπεται η ενοποίηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας με το Ειδικό Τέλος μέσω της ΔΕΗ
Το μεγάλο χτύπημα όμως θα έρθει από την αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα ευθυγραμμιστούν με τις εμπορικές.
Έτσι όλοι οι φόροι που συνδέονται με τα ακίνητα από το τέλος της ΔΕΗ μέχρι τις μεταβιβάσεις και τα δημοτικά τέλη θα εκτοξευθούν στα ύψη.
Για την πάταξη του μεγάλου εχθρού της φοροδιαφυγής προβλέπεται αναδιοργάνωση του φορολογικού μηχανισμού με πρόσληψη 1.000 φοροελεγκτών για τη δημιουργία νέου σώματος 2.000 ελεγκτών, αντικατάσταση των διευθυντών εφοριών που έχουν μικρότερη απόδοση από αυτή των στόχων τους και κλείσιμο 200 εφοριών έως το Δεκέμβριο.
Το σαφάρι για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου οικονομικών, θα ενταθεί με σκοπό μέσα στο έτος να μπουν στα κρατικά ταμεία όσα περισσότερα γίνεται από τις ανείσπρακτες οφειλές.
Keywords
Τυχαία Θέματα