Ιρλανδια: δεσμη μετρων κατα της ανεργιας

11:11 14/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Τουλάχιστον 250 μέτρα εξήγγειλε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι, τα οποία, όπως υποσχέθηκε, είναι ικανά να δημιουργήσουν μέχρι και 100.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2016, την ώρα που το ποσοστό ανεργίας στη χώρα ξεπέρασε το 14%, δηλαδή οι άνεργοι είναι...
πάνω από 450.000.
Πολλά από τα εξαγγελθέντα μέτρα συνιστούν κίνητρα για τους επιχειρηματίες να κάνουν προσλήψεις, όπως η φοροαπαλλαγή. Προστίθενται τα επιχειρηματικά δάνεια με εγγυημένο επιτόκιο ή επιδοτήσεις της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ για τις εξαγωγές.
Όμως, ο Κένι εξήγγειλε και μέτρα χρηματοδοτικής
στήριξης υπέρ των Ιρλανδών της διασποράς που θα θελήσουν να αναλάβουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην πατρίδα. «Κατανοώ πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους Ιρλανδούς που δεν έχουν σήμερα απασχόληση, πόσο δύσκολο είναι όταν υπάρχουν παιδιά, οικογένειες. Θέλω, όμως, να γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση, που είναι η δική τους κυβέρνηση, εργάζεται νυχθημερόν ώστε να ξαναβρούν μια δουλειά, την οποία έχουν σε αφάνταστο βαθμό ανάγκη προτεραιότητα υπ’ αριθμόν ένα για την κυβέρνηση είναι οι Ιρλανδοί να έχουν δουλειές».
Στην Ιρλανδία των 4,5 εκατομμυρίων χάθηκαν στη σκιά της διεθνούς οικονομικής κρίσης περισσότερες από 300.000 θέσεις εργασίας, όπως πρόσφατα εκτίμησε ο υπουργός Απασχόλησης και Επιχειρήσεων Ρίτσαρντ Μπρίτον. Το Δουβλίνο έχει συμφωνηθεί να δανειστεί 85 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ με αντάλλαγμα δραστικά δημοσιονομικά μέτρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα