''eρχονται οριζοντια μετρα''...

Το εναλλακτικό σχέδιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον προοδευτικό πόλο του δημοκρατικού σοσιαλισμού έχει σαφές μέτωπο όχι μόνο με τον αριστερό λαϊκισμό, αλλά και με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές,...
σημειώνει ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο.
Ο κ. Κουβέλης ασκεί έμμεση κριτική στην «πρωτοβουλία των 58» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς,
τονίζοντας ότι δεν μπορεί κανείς «να προσπερνάει κρίσιμα ζητήματα όπως η κατάσταση της κοινωνίας, η ουσιαστική κριτική στην ασκούμενη πολιτική από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία αναπαράγει την κρίση».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ακόμη ότι «η ασκούμενη πολιτική διαμορφώνει αρνητικούς συσχετισμούς και σχέσεις της μεταμνημονιακής Ελλάδας».
Συμπληρώνει δε, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ότι δεν υφίστανται οι πολιτικές προϋποθέσεις για συνεργασίες και συμπράξεις για τις ευρωεκλογές, ενώ τονίζει ότι δεν υπάρχει προσωπική του αντιπαράθεση με τον κ. Βενιζέλο.
«Η συμπαράταξη με το κόμμα του κ. Λοβέρδου είναι μία εξελισσόμενη υπόθεση και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πάρει συγκεκριμένη μορφή», τόνισε ο κ. Κουβέλης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά.
Εκτίμησε επίσης ότι, σε περίπτωση ανάγκης λήψης έκτακτων νέων μέτρων, είναι πιθανό η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές πριν από την εξάντληση της τετραετίας.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «βλέπει» οριζόντια μέτρα «πίσω από την περιποιημένη έκφραση "διαρθρωτικά μέτρα"», ζητεί πολιτική διαπραγμάτευση με την τρόικα και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει επιλέξει «τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία».
Η θεωρία των δύο άκρων είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη, προσθέτει ο Φώτης Κουβέλης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι για τη ΔΗΜΑΡ «η βία είναι μία και είναι πάντα κακή. Στη δημοκρατία δικαιολογημένη βία δεν υπάρχει».
Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς απορρίπτει, τέλος, τα σενάρια που τον θέλουν να στοχεύει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι έχει «πολύ τακτοποιημένη» την πολιτική του συνείδηση.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα