Ερχονται χιονια ακομα και στην αττικη

21:14 17/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Για αύριο Δευτέρα, στην ανατολική και νότια χώρα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, χιονόνερο στα παραθαλάσσια ηπειρωτικά...
χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα καθώς και σε πεδινές περιοχές της Χαλκιδικής κυρίως τις πρωινές ώρες, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας καθώς επίσης και στα νησιά των Σποράδων και του Βορειοανατολικού Αιγαίου (συμπεριλαμβάνονται τα νησιά της Χίου και της Λέσβου).

Οι χιονοπτώσεις στην
Εύβοια και τη Βορειοανατολική Στερεά κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις ασθενούς χαρακτήρα στα ηπειρωτικά και τοπικές βροχές στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3-5 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια και τους 7-9 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα βόρεια, πιθανόν ολικός σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Νεφώσεις με χιονόνερο κατά διαστήματα στα παραθαλάσσια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις πρωινές ώρες στα ανατολικά περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Την Τρίτη με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με εξαίρεση τα ανατολικά και συγκεκριμένα την Εύβοια, τη Βορειοανατολική Στερεά, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου οι τοπικές χιονοπτώσεις και οι τοπικές βροχές (χιονόνερο) στις Κυκλάδες θα συνεχιστούν τις πρωινές ώρες αλλά και εκεί βαθμιαία θα σταματήσουν.

Οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν σημαντικά, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας πιθανόν ολικός.
Keywords
Τυχαία Θέματα