Επισημη επισκεψη νετσνιαχου στο κρεμλινο...

Στις 20 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται στη Ρωσία για συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής το Κρεμλίνο...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική συνομιλία με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς.
«Συζητήθηκαν τα τρέχοντα διεθνή θέματα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού στη Ρωσία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
Η συνάντηση αυτή ανακοινώθηκε μια ημέρα
πριν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στη Γενεύη ανάμεσα στο Ιράν και τη λεγόμενη ομάδα 5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Κίνα, συν τη Γερμανία) στην οποία ενδέχεται να υπάρξει μια συμφωνία σχετικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία, διαδραματίζει μείζονα ρόλο στις διαπραγματεύσεις αυτές καθώς είναι προνομιακός συνομιλητής του Ιράν.
Ο Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα εναντίον της σύναψης μιας συμφωνίας με το Ιράν, ορκισμένου εχθρού του Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αμυνθεί και να προασπίσει την ασφάλεια του ισραηλινού λαού.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα