Επιφυλακτικη ανοδος στο χρηματιστηριο εν αναμονη του νεου "τσαρου"

12:05 26/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Ανοδικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το γεγονός ότι η αγορά άνοιξε με αρνητικό πρόσημο, ενώ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις, καθώς μέσα στην ημέρα θα συναντηθεί...
ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη προκειμένου να αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει την θέση του υπουργού Οικονομικών
μετά την άρνηση του Βασίλη Ράπανου.
Νωρίτερα, η Nomura χαμήλωσε τον πήχυ για τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank, της ΕΤΕ και της Alpha Bank, ενώ αναθεώρησε προς τα κάτω τις συστάσεις της για Alpha, Eurobank και Εθνική.
Ο οίκος αξιολόγησης απέδωσε την απόφασή του στις ανησυχίες για το χρέος της χώρας και στις υψηλότερες ζημιές από επισφαλή δάνεια.
Παράλληλα, ενώ η Κύπρος και η Ισπανία ζήτησαν οικονομική στήριξη από την ΕΕ, ο οίκος αξιολόγησης Μoody's υποβάθμισε 28 ισπανικές τράπεζες.
«Ενώ πιθανώς να υπάρξει ανοδική διόρθωση στην αρχή της ημέρας, αναμένουμε να επικρατήσει μεταβλητότητα και νευρικότητα εν μέσω ειδήσεων που δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας», ανέφερε η Beta Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,21%, στις 567,96 μονάδες, με τις τράπεζες να καταγράφουν απώλειες πάνω από 1,5%.
Την Τρίτη, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 6,8% στις 566,79 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 41,04 εκατ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα