Επιφοιτησις...

11:21 21/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Άγγελος Γ. Παπαδημητρίου
(Δικηγόρος Αθηνών)
Αγαπητό Fimotro,
Διάβασα με προσοχή, όπως πάντοτε, τις θέσεις – φωτοβολίδες του κυρίου Τσίπρα για την αναγέννηση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Οποία επιφοίτησις! Ας δούμε τις βασικές και, με μία δυο λέξεις, ας τις...
κρίνουμε:
Θεσμοθέτηση νέων δημόσιων πόρων για την κοινωνική ασφάλιση, οι οποίοι δεν θα επιβαρύνουν τα χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα : ΦΟΡΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ!
Κοινωνική
ρήτρα στα δημόσια έργα: Ποσοστό επί της αξίας του αναλαμβανόμενου έργου με το οποίο θα επιβαρύνεται ο εργολήπτης σε κάθε περίπτωση συμβάσεων παραχώρησης δημοσίων έργων και συμβάσεων κρατικών προμηθειών : ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!! ΘΑ ΤΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΕΜΑΣ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.
Κοινωνική ρήτρα επί της δημόσιας ακίνητης περιουσίας: Ποσοστό υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης των εκάστοτε αναπροσαρμογών της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και εκτάσεων γης του δημοσίου: ΦΟΡΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ Σ ΕΜΑΣ.
Εισφορά επί του συνόλου των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω των πάσης φύσεως -δημοσίων, ιδιωτικών ή συνεταιριστικών- πιστωτικών ιδρυμάτων. Η εισφορά αυτή θα επιβαρύνει αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα και θα περιορίζεται σ’ ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών : …ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΟΚΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ: ΤΡΟΜΕΡΟ, Ε;;;.
Εισφορά στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Η εισφορά αυτή θα πρέπει να επιβαρύνει αμφοτέρους τους συναλλασσόμενους. Έχει σκεφτεί κανείς, συμπλήρωσε εμφατικώς ο κύριος Τσίπρας, αυτές τις ημέρες με το «χρηματιστηριακό ράλι» τι έσοδα θα είχαμε για τα ασφαλιστικά ταμεία; ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ, ΕΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΤΑΝ ΡΑΛΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ;;;
Ειδικός φόρος υπέρ του ασφαλιστικού αποθεματικού στις δαπάνες συμμετοχής σε τυχερά παιγνίδια, λαχεία, λόττο, προπό, καζίνο, στην ίδια επίσης λογική μετακίνησης από το εισόδημα στις δαπάνες. Ο φόρος αυτός θα επιβαρύνει, κατ’ αρχήν, τον απλώς συμμετέχοντα στις δραστηριότητες αυτές: ΦΟΡΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ
Πρόσθετος φόρος που θα επιβαρύνει με το ίδιο ποσοστό και τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών. Οι επιχειρήσεις αυτές θα φορολογηθούν με βάση όχι τον τζίρο αλλά τα κέρδη τους ,με μεγαλύτερο, βέβαια, συντελεστή. Δείτε, όμως, τι επέλεξε η κυβέρνηση, ανεφώνησε ο Αλέξης, ο ΟΠΑΠ χαρίστηκε στους φίλους και κολλητούς του κ. Σαμαρά, αντί να αποτελεί εργαλείο σωτηρίας για τα αποθεματικά των ταμείων: Ε, ΚΑΙ;; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΑΓΑΠΗΤΕ;; ΟΤΑΝ ΒΓΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ! ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Έκτακτη φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων περιλαμβανομένων και των Τραπεζών: Ε ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΟΝΤΩΣ!! ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ «ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ» ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!! ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ…..
Τμήμα των εσόδων του δημοσίου από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας: ΧΜ.. ΟΚ, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ 30 ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΥΞΙΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ!!
Αξιοποίηση της λίστας των μεγαλοοφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την αύξηση των εσόδων του: ΠΩΣ;;; ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚΟΛΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ;;; .
Όπως καθίσταται ευκόλως αντιληπτόν, το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας θα λυθεί, σύμφωνα με τον κύριο Τσίπρα, με ΦΟΡΟΥΣ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΡΗΤΡΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ, ούτως ειπείν ακραιφνώς ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ!! Δε θα λυθεί, ας πούμε, εάν ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΩΣ ΕΙΣΕΛΘΟΝΤΕΣ, οι οποίοι απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη που πληρώνουμε εμείς!! ΟΟΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!
Κάτι τέτοιο, και ως απλή αναφορά, θα ενέπιπτε στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου!!!

Με εκτίμηση
Keywords
Τυχαία Θέματα