Οι αλήθειες και τα ψέματα μέσα από την εντατική για τον Τόμας Πρωτόπαπα

Τα χτυπήματα είναι πολλά για τους γονείς του άτυχου Τόμας Πρωτόπαπα. Κυρίως είναι τα ασύστολα ψέματα που ακόμα και αν δε τα διαβάζουν τα μαθαίνουν από τρίτους. Τίποτα όμως απ όλα αυτά δεν έχει σημασία και τίποτε δεν αντικατοπτρίζει την τωρινή κατάσταση του Τόμας. Κάποιοι αναζητούν ένα θαύμα, ένα σημάδι βελτίωσης μα αυτό δυστυχώς δεν κάνει την εμφάνισή του.
Η κατάσταση του παραμένει η ίδια. Χωρίς καμία βελτίωση. Οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια

ψηλά και οι επισκέψεις τους στην εντατική γίνονται ολοένα και πιο αραιά. Αυτό δεν ισχύει για τις επισκέψεις των συγγενών και φίλων. Εκείνοι και παρά το μεγάλο διάστημα που έχει περάσει, απο την ημέρα του ατυχήματος συνεχίζουν να πηγαίνουν στο ΚΑΤ καθημερινά. Οι γονείς πηγαίνουν πάνω απο το κεφάλι του Τόμας, του μιλάνε, περιμένουν κάτι, ένα σημάδι μα μάταια και έτσι αργά το βράδυ φεύγουν. Οι φίλοι του το ίδιο. Δε μπορούν να το πιστέψουν ακόμα.

Τα νευρολογικά τεστ δεν απέφεραν καρπούς και όπως ανακοινώθηκε… τελείωσαν κι αυτά. Αυτά που τον κρατάνε ζωντανό είναι τα μηχανήματα. Τώρα απλά όλοι περιμένουν. Ίσως χρειαστεί για πολύ ακόμα. Το σίγουρο είναι πως οι γονείς του δεν κουράζονται ποτέ. Μπορούν να περιμένουν και χρόνια με την ελπίδα ότι το παιδί τους θα ανοίξει τα μάτια του και θα επικοινωνήσει μαζί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα