Επεισοδιακη η συνεδριαση του εδοεαπ

18:56 24/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Επεισόδια σημειώθηκαν στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ με κεντρικό θέμα τα αποθεματικά του Οργανισμού. Όπως αναφέρει το protothema.gr, η συνέλευση που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, και έληξε με την...
καταψήφιση των πεπραγμένων της διοίκησης, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Ταμείου, Ελένη Σπανοπούλου, φυγαδεύτηκε εν μέσω γενικής κατακραυγής, όταν, μετά από περισσότερες από
έξι ώρες συνεδρίασης, δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε ψηφοφορία επικαλούμενη θέμα απαρτίας.

Η κ. Σπανοπούλου κατηγορήθηκε ότι σε όλη τη διάρκεια της συνέλευσης ότι προσπάθησε να καθυστερήσει τις διαδικασίες, προκειμένου τελικά πολλοί από τους παρόντες, μετά από τις πολλές ώρες αναμονής, να αποχωρήσουν.

Η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ δέχθηκε επίθεση, ενώ μια παρευρισκόμενη της πέταξε νερό, ενώ κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος ο οποίος είχε χάσει την ακοή του κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ σε πορεία κατά του Μνημονίου, όταν είχε σκάσει δίπλα του χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Μετά την αποχώρηση της Ελένης Σπανοπούλου η διαδικασία συνεχίστηκε με την προεδρία της συνέλευσης να αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος.

Στην ψηφοφορία καταψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία όλα τα θέματα που τέθηκαν σε ψηφοφορία (απολογισμός πεπραγμένων, προϋπολογισμός 2012 κτλ.). Οι ψήφοι ήταν 250 έως 300 κατά και λίγο περισσότεροι από 10 υπέρ σε κάθε θέμα. Το θέμα για αύξηση των εισφορών από το 3% στο 6% δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία.

Τέλος, τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε ομόφωνα και ψήφισμα το οποίο καλεί την διοίκηση να παραιτηθεί, να υπάρξει διαχειριστικός έλεγχος και την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τα αποθεματικά των ταμείων τα οποία κουρεύτηκαν μέσω του PSI.
Keywords
Τυχαία Θέματα