Ενταση στην πορεια για τον αλ.γρηγοροπουλο

14:28 6/12/2011 - Πηγή: Fimotro
Συμπλοκές σημειώθηκαν το μεσημέρι στην παμμαθητική συγκέντρωση για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ομάδες νεαρών πέταξαν νεράτζια και πέτρες στους αστυνομικούς στα Προπύλαια, που απάντησαν με χρήση χημικών. Στο Σύνταγμα, ομάδες νεαρών έσπασαν μάρμαρα. Έντονη είναι η παρουσία των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας και τα μέτρα θυμίζουν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η Αστυνομία έχει...
στήσει μεταλλικό φράκτη στα Λουλουδάδικα μπροστά στη Βουλή. Στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντιεξουσιαστών.
Λόγω των διαδηλώσεων, κλειστός είναι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, ενώ στις 17:00 θα κλείσει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο».

Επί ποδός βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων.

Εκδηλώσεις για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Στην περυσινή επέτειο, οι μαθητές σε διάφορα σχολεία της χώρας απέκλεισαν συμβολικά δρόμους στις γειτονιές τους, ενώ ακολούθησαν πορείες.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της δολοφονίας Επ. Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Ο συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 χρόνων για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Keywords
Τυχαία Θέματα