Εναρξη μαθηματων στις 19/11 αποφασισε η συγκλητος του εκπα...

Την έναρξη μαθημάτων από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 αποφάσισε η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε έκτακτη...
συνεδρίασή της.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συγκλήτου η απόφαση αυτή ελήφθη δεδομένης της «εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του Πανεπιστημίου εξαιτίας του αυθαίρετου μέτρου της διαθεσιμότητας και της συνεχιζόμενης αδιαλλαξίας του υπουργείου Παιδείας», αλλά και λαμβάνοντας υπόψη «την αγωνία χιλιάδων οικογενειών και των φοιτητών τους οι οποίοι
μένουν αποκλεισμένοι από τα μαθήματά τους, καθώς και την αποστολή του Πανεπιστημίου ως ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος».
Η Σύγκλητος του Ιδρύματος καλεί για το λόγο αυτό το διοικητικό προσωπικό κατά τη Γενική του Συνέλευση, τη Δευτέρα 18-11-2013, «να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τη συνέχιση της απεργίας, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου, ανέθεσε συγκεκριμένα στη διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας να διερευνήσει εάν έχει τυχόν τελεστεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν κηρυχθεί παράνομες.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα