Παραταση της απαγορευσης πλειστηριασμων για δυο χρονια...

Η απαγόρευση των πλειστηριασμών ακινήτων θα πρέπει να παραταθεί και για τα επόμενα δύο χρόνια, θεωρεί η ΔΗΜΑΡ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή της...

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας, πρωτίστως για τις περιπτώσεις των πολιτών που αποδεδειγμένα δεν έχουν δυνατότητα να καλύψουν δανειακές υποχρεώσεις.
«Πρέπει να υπάρξει συνολική επανεξέταση της στάσης των τραπεζών
αναφορικά με τις διευκολύνσεις που πρέπει να γίνουν για την εξυπηρέτηση των “κόκκινων δανείων”» καταλήγει η ανακοίνωση.
Το ζήτημα των πλειστηριασμών τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, με τους εκπροσώπους της τρόικας στο ΥΠΟΙΚ. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θ. Σκορδάς και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Παπαδάκης.
Για το θέμα για οι κ.κ. Στουρνάρας και Χατζηδάκης είχαν αργά χθες το βράδυ δίωρη σύσκεψη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά.
Εκτιμάται ότι θα έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την άρση του καθεστώτος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς έως τις 10-15 Δεκεμβρίου.
Η ελληνική πλευρά εμμένει στις θέσεις της για τα αποδεκτά όρια διαβίωσης (να προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς όσοι είναι πραγματικά φτωχοί) και για τον συνεργάσιμο δανειολήπτη, ενώ θα ενεργοποιηθεί και ο θεσμός της διαμεσολάβησης.
Γενικότερα, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία από στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης ότι θα βρεθεί η «κοινή συνισταμένη» με τους επικεφαλής της τρόικας.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα