Ελεος..καποιοι θελουν διψηφια τη χρυση αυγη!!!

13:59 7/4/2014 - Πηγή: Fimotro
ΤΑ ΜΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ...
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«Υπάρχουν ακόμη δικαστές που πάσχουν από δικαστική βουλιμία και θεωρούν ότι μόνο αυστηρές καταδίκες φέρνουν ειρήνη...
και ασφάλεια στην κοινωνία».
Γιώργος Κουβελάκης
πρώην υπουργός δικαιοσύνης.

Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι κάποιοι θέλουν τη Χ. Α. να παίζει ρυθμιστικό πολιτικό ρόλο στη χώρα. Με τα όσα συμβαίνουν, εδώ και πολύ καιρό, ο τρόπος αντιμετώπισής της εκεί μας
οδηγούν. Ερμηνεύοντας την Ελληνική κοινωνία και ο τρόπος παρουσίασης των στελεχών της, σε συνάρτηση με την δικαιοσύνη, και τα ΜΜΕ νομίζω ότι αυτό που επιτυγχάνεται, είναι η συμπάθεια στο πρόσωπό της.

Η αρνητική υπερπροβολή που γίνεται εναντίον της σαν μια οργάνωση με «λέπρα», που έχει διαπράξει, παράλληλα τα μεγαλύτερα εγκλήματα στη χώρα μας και είναι υπεύθυνη για την κατάντια μας, οδηγεί σε λάθος δρόμο. Η συνεχή επίθεση από τα ΜΜΕ, και τα «παράθυρα» στις λαϊκές μάζες έχει αντίθετα αποτελέσματα. Όσοι ταξιδεύουν στην επαρχία, αλλά και αστικές πόλεις θα έχουν διαπιστώσει, την απαξίωση των πολιτικών!!! Από την άλλη η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, με τον δικό της τρόπο. Η κοινωνία δεν έχει πειστεί ότι είναι αδέκαστη όταν αφορά πολιτικά πρόσωπα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η θέμιδα πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής.

Όλοι κρινόμαστε και όλοι κάνουμε λάθη. Μόνο όσοι ξεκουράζονται στα νεκροταφεία, δεν κάνουν λάθη. Λίγες φορές δικαστές έχουν στείλει αθώους στις φυλακές από πλάνη, δόλο η πολιτικές σκοπιμότητες ακόμη και στο θάνατο; Ίσως ελάχιστοι, αλλά υπάρχουν. Βεβαίως την σεβόμαστε, γι΄αυτό άλλωστε υπάρχουν και ανώτερα δικαστήρια, για δικαιότερη απονομή. Και Πάπας, έχει παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθη!!! Θέσφατο στη ζωή δεν είναι, παρά μόνο η γέννηση και ο θάνατος!

Στις 5 Απριλίου 1950 ο δικαστής Ιρβινγκ Κάουφμαν καταδίκασε το ζεύγος Τζούλιους και Έθελ Ροζερνμπεργκ σε θάνατο για κατασκοπεία, αν και το Αμερικάνικο σύνταγμα, απαγόρευε εκτέλεση για κατασκοπεία-ιδεολογικά προσκείμενος στο Κ.Κ-ΗΠΑ- εν καιρό ειρήνης. Εκτελέστηκαν παρά την παγκόσμια κινητοποίηση, στις 19 Ιουνίου 1953. Τα γεγονότα είναι γνωστά. Είχε προηγηθεί η εκτέλεση για κατασκοπεία του Νίκου Μπελογιάννη-μέλος του ΚΚΕ-στις 30 Μαρτίου 1952 από το στρατοδικείου Αθηνών, παρά την παγκόσμια κινητοποίηση και εδώ για την διάσωσή του. Και ας μην αναφερθούμε στον Θόδωρο Κολοκοτρώνη, Πολυζωίδη-Τερτσέτη. Μα θα μου πείτε άλλες εποχές. Ναι, αλλά η δικαιοσύνη δεν απονέμεται ανάλογα με τις εποχές. Γι΄αυτό, και συμφωνώ με τον Στάθη Παναγούλη μιλώντας χθες στο MEGA:

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, χαμογελά και πείθει!»
Με μία προϋπόθεση θα σημείωνα εγώ. Σε μια πραγματική Δημοκρατία και όχι με «φερετζέ» τσατσατσονταβατζήδων.

Τα αναφέρω για την ιστορία, επειδή, λέει δεν πρέπει να ασκούμε κριτική στην δικαιοσύνη. Αλίμονο σε μια δημοκρατία αν δεν μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τη γνώμη μας και να υποκρινόμαστε.

Οι πολιτικοί, ενώ σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις, για πολλές δικαστικές αποφάσεις επικρίνουν τους δικαστές, δημόσια τις σέβονται!!! Ο Ανδρέας Παπανδρέου, σύρθηκε στο ειδικό δικαστήριο. Αθωώθηκε και το 1993 έγινε πάλι πρωθυπουργός(και άρχισαν να τον γλύφουν). Μάλιστα κάποιος μεγαλοδημοσιογράφος, αναφέρθηκε πρόσφατα στο γεγονός, από ραδιοφωνικό σταθμό. Είπε: ότι δεν πρέπει να ζήσουμε το βρώμικο ΄89 και τραπεζίτης να απειλεί με μαγνητοταινίες, τύπου Κασιδιάρη-Μπαλτάκου και να εκβιάζει με νέα βίντεο και αποκαλύψεις. Φοβήθηκε να αναφέρει το όνομα Κοσκωτά, γιατί εκατοντάδες δημοσιογράφοι έκαναν περιουσίες και δεν ασχολήθηκαν με το που έβρισκε τα λεφτά. Τώρα βέβαια όλα φόρα παρτίδα. Λες και δεν γνώριζαν τις δραστηριότητες της Χ.Α. Ξαφνικά βγήκε από παρθενογένεση. Τώρα θυμήθηκαν ότι τους χαλάει τη «μανέστρα». Υποκρισία χωρίς τέλος.

Η παροιμία, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα έχει σαφές μήνυμα. Ακόμη και δημοσιεύματα με φωτογραφίες παιδιών του νηπιαγωγείου, αναφέρεται ότι στρατολογούσε η Χ.Α. μαζί με όλα τα άλλα εγκλήματα. Έχει γούστο σε λίγο να συλλαμβάνονται και «νήπια» ότι συμμετέχουν σε εγκληματική οργάνωση! Παιδιά ηρεμήστε λίγο, αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι παραλήρημα μίσους και εκδίκησης. Και γυρίζει μπούμεραγκ, σε αυτούς που το διακινούν.

Ευτυχώς που ο κόσμος βαρέθηκε την προπαγάνδα της ενημέρωσης και δεν παρακολουθεί ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές. Και όταν βλέπει, ακυρώνει θεατρική παράσταση για να απολαύσει, το υποκριτικό ταλέντο των πολιτικών! Σε λίγο όπως πάμε με Άδωνι και πολλούς άλλους, θα θέατρα θα κλείσουν η θα συμμετέχουν στις παραστάσεις και πολιτικά ταλέντα. Διαθέτουν άριστη υποκριτική για σταδιοδρομία, μέσα από την πολυδιάσπαση των πολιτικών κομμάτων και τη δημιουργία νέων, με ελιές και ποτάμια!!!

Όλο το πολιτικό σύστημα βλέπει τη Χ.Α. σαν απόβλητο της κοινωνίας, όπως λένε και νεαροί «πολιτικοί», εκπρόσωποι κομμάτων, που φοράνε ανάποδα το παντελόνι με το φερμουάρ πίσω. Μιλάνε για υπόκοσμο, νονούς της νύχτας και σκουπιδοτενεκέδες, επικρίνοντας άλλα κόμματα, μέσα από ένα παραλήρημα πολιτικού μίσους. Εκτός αν ήταν υπό την επήρεια «μέθης» σήμερα το πρωί.

Α.Π.: «Έχει τεράστια ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ για την ώσμωση με τους ΑΝΕΛ. Αυτοί οι χαριεντισμοί με τον κ. Καμμένο και με την κ. Ραχήλ Μακρή, νομίζω βλέπουμε για τι πρόσωπα μιλάμε. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι Χρυσαυγίτες με πολιτικά».

Την καμπούρα τους είναι αδύνατον να τη δουν. Λες και οι 450 χιλιάδες Έλληνες ψήφισαν «λέπρα και απόβλητα». Ιδεολογικά και πολιτικά επιχειρήματα χρειάζονται οι ψηφοφόροι για να πειστούν να την εγκαταλείψουν. Όχι ύβρεις, διώξεις και χλευασμός της νύχτας και του πεζοδρομίου. Αλλά μήπως οφείλεται και στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας;

Η Χρυσή Αυγή σέρνεται στα δικαστήρια για ποινικά αδικήματα. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Δεν παύει όμως να έχει και πολιτικά στοιχεία, αφού πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα. Η προβολή από τα ΜΜΕ με διάφορα βίντεο που διαρρέουν, για εγκληματική οργάνωση-σωστό λάθος θα κριθεί από πόσους(πολιτικούς!) φόνους έπραξε-πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη, μαζί με προφυλακίσεις, έχει αρνητικά αποτελέσματα και δίνει πόντους στην οργάνωση. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν και η ίδια έχει θύματα στους κόλπους της.
Με την έννοια αυτή, θα έπρεπε, δολοφονίες που έχουν γίνει σε συμπλοκές φιλάθλων, να συλλαμβάνονται οι διοικήσεις για συμμετοχή η ηθική αυτουργία. Για υποκίνηση εγκληματιών.
Απορώ πως δεν το έχουν καταλάβει όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι όταν χτυπάς, έναν μελοθάνατο, γίνεται συμπαθής στον κόσμο και ας είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας. Όταν λοιπόν θα βλέπουν τα ποσοστά της Χ.Α. να τραβάνε την ανηφόρα να μην παραπονιούνται, για το ποιος φταίει. Όσο περισσότερο ασχολούνται με τη Χ.Α. τόσο αυτή θα αυξάνει τα ποσοστά της. Τα ΜΜΕ ας κρατήσουν πιο χαμηλούς τόνους, και να προβάλουν σπάνια βίντεο «ντοκουμέντα».

Η κοινωνία έχει άλλα προβλήματα δεν την ενδιαφέρει η Χ.Α. Εκτός αν στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός. Η Δικαιοσύνη να ακολουθήσει το δικό της δρόμο. Αλλά δεν θα είναι χωρίς κριτική. Δηλαδή δεν μπορείς να την αφήνεις στο απυρόβλητο όταν ρίχνει ισόβια σε Δήμαρχο για κάποια ψωροεκατομμύρια, και μάλιστα χωρίς «ελαφρυντικό» πρότερου έντιμου βίου. Από την άλλη, να το αναγνωρίζεις στον Άκη Τσοχατζόπουλο, η σε άλλους που κλέβουν εκατοντάδες εκατ. η έχουν διαπράξει 2-3 φόνους; Ευτυχώς που η πλειοψηφία των δικαστών δεν είναι μόνο δίκαιοι, αλλά αφουγκράζονται και την ψυχολογία της κοινωνίας.

Και εδώ ας μου επιτραπεί να επικαλεστώ τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης και σύμβουλο επικρατείας ε.τ. Γιώργο Κουβελάκη, μιλώντας στη Εθνική σχολή δικαστών της Θεσσαλονίκης στις 13 Μαρτίου είπε μεταξύ άλλων:

«.Ένα στερεότυπο συνόδευε την εικόνα που είχαν οι πολίτες για τους δικαστές: Ότι ζουν απόμακροι, περίκλειστοι, αμυνόμενοι συνεχώς σε έναν κόσμο που συνωμοτεί κατά της ακεραιότητάς τους και απειλεί να τους διαφθείρει... Όμως στις σύγχρονες κοινωνίες ο πλουραλισμός των ηθικών αντιλήψεων είναι κύριο χαρακτηριστικό...Υπάρχουν ακόμη δικαστές που πάσχουν από δικαστική βουλιμία και θεωρούν ότι μόνο αυστηρές καταδίκες φέρνουν ειρήνη και ασφάλεια στην κοινωνία...».

Στις 14-1-2014 σε μια ανάρτηση με τίτλο «υπάρχει διάκριση εξουσιών;» είχα αναφερθεί στη Χ.Α. τη δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Πιστεύω ότι η πορεία των γεγονότων με δικαιώνει. Ας θυμηθούμε ένα απόσπασμα:

Υπάρχουν λοιπόν και στημένα πολιτικά παιχνίδια, για πολιτικούς αντιπάλους με εμπλοκή και της δικαιοσύνης. Διαβάστε ένα απόσπασμα από το Σαμαρικό antinews:

«Το ότι η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.. ..στήθηκε ως «σκάνδαλο» για να ανατρέψουν την Κυβέρνηση Καραμανλή, ουδείς νομίζω το αμφισβητεί. Στην αρχή το έβγαλε η Ελευθεροτυπία (το Καλοκαίρι του 2007 αν δεν κάνω λάθος) αλλά δεν έδωσε κανένας σημασία. Μετά το πήρε ο ALPHA και έπαιζε μόνος του το θέμα, όταν ο τότε ιδιοκτήτης του, είχε κάτι εμπλοκές με τη δικαιοσύνη. Κάπως καθυστερημένα το πήραν χαμπάρι και τα άλλα τα κανάλια. Ύστερα το έκαναν σκάνδαλο, το φόρτωσαν στην Κυβέρνηση Καραμανλή και τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε».

Τώρα τελευταία όμως φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Μήπως όλα αυτά, λέω μήπως, αυτό που λέει και ο απλός καθημερινός κόσμος του μεροκάματου, γίνεται για αποπροσανατολισμό; Την ώρα που ο κοσμάκης έχει.. Γονατίσει; Οι αυτοκτονίες φουντώνουν και η ανεργία, έχει ξεπεράσει προπολού τα όρια συναγερμού; Πείνα και άστεγοι σχηματίζουν ουρές για ένα συσσίτιο και μια στέγη για να βγάλουν μια παγωμένη.. νύχτα(.);

Και μια ερώτηση που θέλει απάντηση. Τη μισή «Χρυσή Αυγή», 6 βουλευτές τους έχετε στείλει στη φυλακή σαν εγκληματική οργάνωση. Δίκαια άδικα, ...πρωτοφανές για τα ελληνικά κοινοβουλευτικά ήθη να βρίσκονται στη φυλακή με τέτοιες κατηγορίες. Αλλά λέω,(!) χωρίς να υπαινίσσομαι τίποτα. Όταν έχετε συλλάβει και φυλακίσει τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης που έχει αυτά τα κοινοβουλευτικά μέλη γιατί δεν τα «μπουζουριάζετε» όλα μέσα να τελειώνουμε;

Το μαρτύριο της σταγόνας, ο λαός δεν το μασάει πια. Εκείνο που εγώ μπορώ να μεταφέρω από την ελληνική κοινωνία είναι η αγανάκτηση του κόσμου. Εκτιμούν ότι οι προφυλακίσεις των χρυσαυγιτών είναι πολιτικές και όχι ποινικές. Οι δημοσκοπήσεις, ενώ θα έπρεπε να τους έχουν εξαφανίσει, τους δίνουν ποσοστά, που θα ζήλευαν τα «μεγάλα» κόμματα. Ας μην εκπλαγούν λοιπόν αυτοί που παίρνουν αποφάσεις εις βάρος τους ότι θα τους εξοντώσουν. Η συνταγή είναι λάθος. Όπως και το μνημόνιο. Η μάχη πρέπει να δοθεί ιδεολογικά πολιτικά και όχι ποινικά. Οι φυλακίσεις και η καταπολέμηση της διαφθοράς και της τρομοκρατίας, δεν σώζει το πολιτικό σύστημα της χώρας και οι κάλπες θα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα.

Εκείνο που απομένει από όλη αυτή την ιστορία τις τελευταίες ώρες, είναι ότι για μία ακόμα φορά γίναμε ρόμπα διεθνώς, και τα πλάνα με προφυλακίσεις, φιέστες και μεταγωγές, κάνουν το γύρο του κόσμου, με πικρόχολα και αρνητικά σχόλια. Ας τόχουν υπόψη τους αυτό οι κρατούντες. Αρκετά έχει διασυρθεί η Ελλάδα μας!
Keywords
χρυση αυγη, ελεος, χρυση, αυγη, ελεος, χρυση, ανεξαρτητοι ελληνες, ακης τσοχατζοπουλος, μμε, fimotro, ιρβινγκ, συνταγμα, ιουνίου, αθηνα, mega, παπανδρεου, νέα, ειδήσεις, επήρεια, συριζα, καμμενος, οφείλεται, συμμετοχή, τσοχατζοπουλος, θεσσαλονικη, antinews, ελευθεροτυπια, καλοκαιρι, alpha, δημοσκοπηση, μνημονιο, ελλαδα, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, ΚΚΕ, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εθελ, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, στημενα, eurobank alpha, alpha eurobank, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, οφειλετες δημοσιου, μνημονιο 2, κασιδιαρης, νεκρος συνταγμα, εκλογες ηπα, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, ωσμωση, κοινωνια, κομματα, αποτελεσματα, βουλευτες, βιντεο, το θεμα, αυγη, γνωμη, δημοκρατια, δουλεια, εθνικη, εχει γουστο, ηθικη, ηπα, θεμα, μμε, παιχνιδια, φωτογραφιες, ψυχολογια, ωρα, alpha, mega, ανδρεας παπανδρεου, ανεργια, βουλιμια, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, δοθει, δολοφονιες, δολο, εγινε, εγκληματα, ηθη, ειπε, ειρηνη, εννοια, επήρεια, εποχες, επρεπε, ευθυνη, ζευγος, ζωη, ιδια, υποθεση, θεατρα, εικονα, ιρβινγκ, κυβερνηση, λαθη, λαθος, λεφτα, μπορεις, ονομα, ορια, οφείλεται, παιδια, παμε, προβληματα, πρωι, ραχηλ, ρολο, συμμετοχή, συνταγη, σχολια, φυλακη, φερμουαρ, φταιει, φορα, χλευασμος, ωρες, antinews, ανηφορα, ασφαλεια, εκπομπες, ελληνικα, φυλακες, χωρα, ιουνίου, σωστο, βεβαιως
Τυχαία Θέματα