Εκτακτο απο ωρα σε ωρα γυρω στις 20:30 eurogroup με τηλεδιασκε​ψη για τη κυπρο

19:53 18/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,Θρίλερ στην... Κύπρο στις 20:30 συνεδριάζει το Eurogroup ενώ θα γίνει συνάντηση...

Μέρκελ με Ολάντ και Μπαρόζο στο επίκεντρο θα βρεθεί η νέα πρόταση που θα καταθέσει η κυπριακή πλευρά προκειμένου να προστατέψει τους μικροκαταθέτες.
Ο κ. Αναστασιάδης φέρεται να προτείνει εκ νέου στην τρόικα να εξαιρεθούν οι
καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ από το κούρεμα ή να μειωθεί στο 3% από 6,75% και να επιβληθεί κούρεμα 10% για καταθέσεις πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ και 15% για τις καταθέσεις πάνω από 500 χιλιάδες οι οποίες δεν είναι εγγυημένες.Ενώ κατοχυρώνεται το πλαφόν των 20.000 ευρώ ως αφορολόγητο ποσό καταθέσεων.Η Βουλή των αντιπροσώπων θα συνέλθει αύριο στις 6 το απόγευμα, επειδή υπάρχουν τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και χρειάζεται χρόνος να εξεταστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης. Θα κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος! τονίζουν Κύπριοι αξιωματούχοι... Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο οι τράπεζες στην Κύπρο, ενώ τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για κλείσιμο μέχρι την Πέμπτη.Εν τω μεταξύ, στο ευρωπαϊκό πεδίο, εκτός από το έκτακτο Eurogroup, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο. Πάντως στο... Eurogroup σε λίγο θα εξεταστεί η λύση για κλιμακοτό κούρεμα των καταθέσεων ιδιωτών αλλά και το σενάριο του πλαφόν τον 20.000 ευρώ για μηδενικό κούρεμα!Αναστάτωση... επικρατεί στις αγορές οι οποίες έχουν πτωτικό χαρακτήρα...Για... γερά νεύρα οι εξελίξεις στην Κύπρο με μεγάλες απώλειες και στα Ρωσικά κεφάλαια...Αύριο στις 18:00 και η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά που εκφράζει την συμπαράσταση του στην ΚύπροΣυριζα... ΖΗΤΆ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΊ ΑΎΡΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΉ με θέμα την Κύπρο...θεωρώντας "εγκληματικές" τις εξελίξεις στην Κύπρο!
Πάντως.... Άλφα,Πειραιώς και Εθνική έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρων τους για εξαγορά των Κυπριακών υποκαταστημάτων στην Χώρα μας όλοι όμως περιμένουν το πράσινο φως από την Κύπρο...κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στους Έλληνες καταθέτες των Κυπριακών υποκαταστημάτων στην χώρα μας όπου η κυβέρνηση περιμένει το πράσινο φως για την ένταξή τους σε... Ελληνικό τραπεζικό όμιλο.
Αναμένονται εξελίξεις....
Σας ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα