ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

22:56 31/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Βολές στον πρόεδρο της Βουλής επέρριψε ο Γιάννης Μανώλης καταγγέλλοντας εκφοβισμό και νοθεία στις εκλογές των υπαλλήλων της Βουλής, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τον Φίλιππο Πετσάλνικο την Πέμπτη...

Αιτία ήταν οι εκλογές του σωματείου των υπαλλήλων της Βουλής την Τετάρτη και στις οποίες πρώτευσε με 502 ψήφους και εξασφαλίζοντας 4 έδρες η Ενωτική Κίνηση στην οποία συνασπίζονται συνδικαλιστές προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Συμμαχία. Δεύτερη ήρθε με 405 ψήφους, εξασφαλίζοντας 3 έδρες, η προσκείμενη στη ΝΔ Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση, ενώ τρίτοι, με 125 ψήφους και χωρίς έδρα, ήρθαν οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ «Εργαζόμενοι εν Δράσει».
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο γραμματέας συνδικαλιστικού της Νέας Δημοκρατίας Γ.Μανώλης καταγγέλλει ευθέως εκφοβισμό και νοθεία, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον ίδιο. Αποδίδοντας στην κυβέρνηση πρόθεση ελέγχου του Συλλόγου της Βουλής, ανέβασε τους τόνους λέγοντας πως «στο ναό της Δημοκρατίας οι εκλογές κρίνονται από εκβιασμούς, νοθείες και αντιδημοκρατικές μεθόδους».
Κύκλοι του γραφείου του προέδρου της Βουλής σχολιάζοντας χαρακτήριζαν «κωμική» την επιστολή του Γ.Μανώλη, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν διεξάγει ο πρόεδρος, έγιναν παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.
Εκτός αυτού, ανέφεραν, για όποια ζητήματα ή ενστάσεις αρμόδια είναι τα δικαστήρια, όπου μπορούν να προσφύγουν οι ενδιαφερόμενοι. Οι ίδιοι γνωστοποίησαν ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα καλέσει τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ για να του επισημάνει την «απαιτούμενη σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύουν κάποιοι».
Keywords
Τυχαία Θέματα