«ειναι δικαιωμα του λαου να κανει λαθος»

23:14 28/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο Ντανιέλ Κον-Μπετίτ δεν διστάζει να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση, για οποιοδήποτε ζήτημα και ποτέ δεν έχει διάθεση να χαϊδέψει τα αυτιά του συνομιλητή του, όποιος και αν είναι. Στον δημοσιογράφο που θα του ζητήσει να καταδικάσει την πρόθεση της Τουρκίας να...
ανοίξει τα Βαρώσια στους Ελληνοκυπρίους υπό τουρκική διοίκηση κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, θα του επισημάνει ότι τα Ηνωμένα Εθνη έφεραν σχέδιο για την επανένωση του νησιού και οι Ελληνοκύπριοι ήταν αυτοί που το καταψήφισαν.
Στη Γαλλίδα που ρωτά για τις απειλές
Σαρκοζί περί εξόδου της Γαλλίας από τη Σένγκεν, χαλαρά απαντά ότι ο Σαρκό πάντα «λέει βλακείες όταν έχει προεκλογική εκστρατεία» και δηλώνει πως «ο μόνος τρόπος να μειώσεις την παράνομη μετανάστευση είναι να κάνεις μέρος της νόμιμο. Και να συνεργαστείς με τους Τούρκους». Στους ποικίλους κοινωνικούς εταίρους της στρογγυλής τράπεζας θα δηλώσει ευθαρσώς ότι και «οι Ευρωπαίοι πρέπει να υπερασπιστούν στους δικούς τους πολίτες την επιλογή να δώσουν χρήματα στην Ελλάδα. Και αν δεν πληρώνετε φόρους δεν είναι δίκαιο από άποψη ανταγωνισμού ως προς τους συναδέλφους σας ευρωπαίους επαγγελματίες».
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ.
Το κοινό της ομιλίας του το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη τον περίμενε περίπου ένα εικοσάλεπτο. Εξουθενωμένος από το συνεχές πρόγραμμα θα καθήσει σε ένα καφενείο της οδού Πειραιώς για έναν γρήγορο καφέ.
Αργότερα, από το βήμα θα τονίσει: «Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να κάνει λάθος - και να βγει από την ευρωζώνη -, αλλά το χρέος θα διπλασιαστεί. Νομίζετε πως αν γυρίσετε στη δραχμή το κράτος και οι τράπεζές σας θα έχουν λεφτά;».
Θα αποκαλύψει εξάλλου και μια κάπως περίεργη τρυφερή του στιγμή. Οταν, λέει, συμπληρώνει με τη σύζυγό του τη φορολογική τους δήλωση, επισημαίνουν ο ένας στον άλλο με χαρά ότι «τώρα συμμετέχουμε κατά 1% στην ανέγερση ενός σχολείου».
Keywords
Τυχαία Θέματα